1. Maaltijd-inspiraties
  2. Maak kennis met de perfecte symbiose van pikant, zuur, zoet en zout: dit zijn de beste Thaise restaurants van Antwerpen
Thais Eten In Antwerpen: Perfecte Mix Van Pikant, Zuur, Zoet & Zout

Maak kennis met de perfecte symbiose van pikant, zuur, zoet en zout: dit zijn de beste Thaise restaurants van Antwerpen

Er was een tijd dat je ervoor naar Bangkok moest vliegen. Je moest je leven wagen in een toek toek en op brommers, in het soort verkeer waarvan zelfs de grootste Italiaanse waaghals zich in z'n cappuccino verslikt. Je diende je neer te zetten op ministoeltjes voor straattentjes – barakken is een beter woord – die al minstens een decennium geen hygiëne-inspecteur over de vloer hadden gehad. Over die vloer liepen wel larven, meelwormen en sprinkhanen, als dat ongedierte al niet eerder in de frietketel was beland.

Ja, je moest heel wat over hebben om te proeven van de Thaise keuken, die goddelijk perfecte symbiose van pikant, zuur, zoet en zout. Bhumibol nog aan toe, dat is al lang niet meer het geval. Tegenwoordig kan je van Thaise curries, pad thai of tom yam genieten zonder ook maar een stap buiten de stadsgrenzen te zetten. De Thaise is een van de populairste etnische keukens in Antwerpen en dat laat zich voelen in het grote aantal Thaise restaurants in de stad. Wie heeft er honger?

1. Aroy Thai

Heb je je ooit al afgevraagd wat het Thaise woord voor 'lekker' is? Aroy. Toegegeven, dat bekt net iets minder lekker als 'yummy' of 'mmm', maar bij deze weet je tenminste hoe je achteraf je complimenten kan overbrengen aan de kok. Aroy Thai biedt een hele resem aan heerlijke schotels aan, van voorgerechten en pikante soepen tot wokgerechten en curries. Probeer je speekselaanmaak maar eens in te dijken bij het lezen van de beschrijvingen van hun Thaise specialiteiten – het is onmogelijk! Je gelooft ons niet? We nemen de proef op de som met een willekeurige greep uit het assortiment: Laab kai, gehakte kip met citroen, munt en Thaise kruiden. Yummy, toch? Of beter: aroooy! Al dat pikants valt door te spoelen met het Thaise bier Chang. Wel opletten voor de (c)hangover.

2. A'Thai

[[Instagram:BM4fSCvg24F]]

Bij A'Thai geen gebrek aan keuze. Ook vegetariërs komen goed aan hun trekken. Voorgerechtje van groenten loempia's, tofu in curries in (bijna) alle kleuren, noem maar op: bij A'Thai kan je alle dagen Thais eten zonder dat je smaakpapillen zich ooit gaan vervelen. Wij zijn vooral fan van de verse salades in deze keet. Komaan, wie zegt nu nee tegen Yam Teang (komkommerslaatje met Thaise vinaigrette, limoen, koriander en noten) of Som Tam Thai (papajaslaatje met wortels, chili en noten)?

De kantoor klok tikt gretig voorbij zes uur, je maag grommelt als een hyperactieve vulkaan, maar je ziet nog geen licht aan het einde van de werktunnel? Er zit niets anders op dan eten te bestellen op kantoor. Thais, dat kan. Of pizza, hamburgers, sushi, Italiaans. Jij bent de baas.

3. Tamo

A post shared by Tamo (@tamo.antwerp) on

Waarom je beperken tot de Thaise keuken als je ginder omgeven bent door culinaire paradijzen als China, Vietnam en Indonesië? Dat is het uitgangspunt van Tamo, dat allerlei Zuidoost-Aziatische keukens combineert tot een waar festijn voor de smaakpapillen. Thailand blijft wel centraal staan. Dat merk je aan gerechten als Tom Kha, pikante kokosnootsoep met zalm. Ook de specialiteiten van de chef zijn het vermelden waard. Wij worden helemaal wild van Jungle Duck – eendenborst in een zachte rode curry met exotisch fruit. Wedden dat de sterrenkoks van Bangkok, Chiang Mai en Pattaya het niet beter kunnen?

Zin in een mentale reis naar Bangkok? Of naar een hutje op het strand van een Thais paradijseiland? Een antwoord op die vraag is niet nodig, we kennen het toch al. Rep je naar Deliveroo en begin maar te dromen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application