1. Maaltijd-inspiraties
  2. De lekkerste southern fried chicken van Antwerpen
De lekkerste southern fried chicken van Antwerpen

De lekkerste southern fried chicken van Antwerpen

Zeg nooit zomaar kip tegen een portie southern fried chicken. Want Amerikanen nemen hun fried chicken heel serieus. Een heerlijk knapperig korstje aan de buitenzijde en van binnen een smaakbom met heerlijk zacht vlees. Comfort food zoals we het graag hebben. Gelukkig moet je niet helemaal naar de States afzakken voor een heerlijke portie southern fried chicken. In Antwerpen heb je heel wat restaurants waar je kan genieten van deze lekkernij.

1. De Burgerij

[[Instgram:BaTJKnsA_aU]] Bij De Burgerij kan je terecht voor de heerlijkste Amerikaanse burgers, frietjes en ander typisch Amerikaanse side dishes zoals cole slaw en maïskolven. Maar een van hun absolute toppers is hun appetizer: chicks. Oftewel heerlijke stukjes fried chicken met een lekkere dip. Je kan voor De Burgerij terecht op twee plekken in Antwerpen. Voor Burgerij Eilandje moet je in de Sint-Laureiskaai zijn en Burgerij Leopold vind je op de Leopoldplaats.

2. Poule & Poulette

Volgens Poule & Poulette is er niets veelzijdiger dan kip. Je kan het koud eten of warm, heerlijk krokant of juist lekker sappig, uit het vuistje of in een slaatje, … Ze hebben dan ook een heel uitgebreid aanbod aan kipgerechten. Een aan crunchy fried chicken ontbreekt het niet op hun menu. Zo zijn er hun kippennuggets, kippenwings, een Caesar salad met crunchy kip of een heerlijke burger met crunchy chicken en koolsla. Je hebt bij Poule en Poulette ook nog heel wat keuze uit bijgerechten, heerlijke aardappelgerechten en sauzen.

3. Bia Mara

Bij Bia Mara kan je terecht voor de beste fish & chips van Antwerpen. Ze kiezen hier voor vers en duurzaam. Naast hun heerlijke gefrituurde vis, hebben ze ook fantastische fried chicken. Niet de klassieke korst zoals we die gewend zijn in de meeste restaurants, maar wel met panko. Panko is een Japans broodkruim dat zorgt voor een knapperig korstje. Er is een gewone chicken panko met een truffel-looksaus en een cajun chicken panko met een huisgemaakte citroen-cajunsaus en met zeewier gezouten frietjes.

4. Sticky Fingers

Sticky Fingers op de Antwerpse Grote Markt is een typisch Amerikaans BBQ restaurant gespecialiseerd in low en slow BBQ en 100% Angus Burgers. Maar je kan er ook terecht voor maar liefst drie verschillende soorten fried chicken wings: BBQ, hot & spicy en garlic & cheese. Stuk voor stuk om duimen en vingers bij af te likken. Kan je niet kiezen? Dan heb je ook family buckets met een mengeling van de verschillende soorten wings.

Southern fried chicken: van knapperige burger tussen een broodje tot spicy wings of gewoon een heerlijk stukje filet in een krokant jasje. In Antwerpen vind je het allemaal. Geen zin om buiten te komen? Ontdek dan op Deliveroo al deze restaurants en meer en geniet van een heerlijke restaurant maaltijd in de gezelligheid van je eigen huis.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application