1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het lekkerste comfort food: aardappelgerechten
Het lekkerste comfortfood: aardappelgerechten

Het lekkerste comfort food: aardappelgerechten

Aardappelen, schatjes van patatjes. Samson had zelfs een heel liedje over deze lekkernij. Van de klassieke gekookte aardappel tot de vulling van heerlijke kroketjes: er zijn heel wat opties. Aardappels zijn de basis van menig  heerlijke gerecht. Het ideale comfort food volgens ons en dit zijn onze favorieten!

1. Frietjes

Frieten, patat, french fries, … Maakt niet uit hoe je ze noemt, er is niets zaliger dan lekkere frietjes. De klassieker onder het comfortfood. Lekker dikke frieten of net heel dun, er is voor elk wat wils. Heerlijk vers gebakken thuis met stoofvlees of lekker van de frituur met een grote klodder mayonaise en een frikandel. Ideaal voor op een vrijdagavond of tijdens een lekker lui weekend.

Voor wie het wat meer mag zijn dan de klassieke frituur frietjes, kan terecht bij het Antwerpse Baraque friture. Deze high end frituur heeft naast heerlijke frietjes ook lekkere verse stoofgerechten, grillgerechten en vegetarische alternatieven. Heel wat klassiekers staan er op hun kaart. En je kan alles doorspoelen met een groot glas verse limonade.

Ook als bijgerecht bij een heerlijk Amerikaanse hamburger scoren frietjes goed. In Amerika is burger en fries een echt begrip. Bij Ellis Burger bijvoorbeeld serveren ze dan ook heerlijk dunne frietjes met een huisgemaakte mayonaise. Echt smullen.

2. Stoemp

A post shared by bemystoemp (@bemystoemp) on

Stoemp is een aardappelpuree gemengd met groenten zoals wortels, spinazie, prei, … In Nederland noemen ze het stamppot. Het woord stoemp komt van het woord "gestoempte patatjes". Meestal wordt stoemp gegeten met (bloed)worst of spek. Echte winterkost. Bij Be My Stoemp in Brussel kan je stoemp met een twist proeven. Ze serveren er stoempdogs. Een combinatie van stoemp, worst en verschillende garnituren. Ook bij Balls & Glory staat er elke dag een heerlijke stoemp op het menu om hun heerlijke gehaktballetjes te vergezellen.

3. Puree

 

Heerlijke aardappelpuree. De ene heeft hem graag met nog wat brokjes, de ander helemaal glad. Maar lekker en smeuïg is het altijd. Het past perfect bij verschillende gerechten zoals videe met vol-au-vent en visgerechten. En het is heerlijk in ovenschotels. Bij Poule & Poulette in Antwerpen serveren ze de lekkerste aardappelpuree bij hun kip aan het spit en andere kipgerechten. En voor de heerlijkste mashed patatoes van Brussel moet je bij Hard Rock Café zijn. Want ook in Amerika zijn ze gek op aardappelpuree. Het is het ideale bijgerecht voor al hun lekkere hamburgers en andere gerechten.  

4. Gevulde aardappelen

Een aardappel al een volwaardige maaltijd? Ja dat kan! Heerlijk poffen in de oven en dan vullen met de lekkerste toppings. Bij Potatolicious in Gent heb je zoveel keuze dat je niet weet waar te beginnen. En ze zijn allemaal om duimen en vingers bij af te likken. Je hebt er aardappelen met vlees, kip en vis, maar je hebt ook een vegetarische en vegan optie.

En, welke van deze schatjes van patatjes is jouw favoriete aardappelgerecht? En welk gerecht mag van jou het lijstje aanvullen? Geen idee? Neem dan snel een kijkje op Deliveroo om inspiratie op te doen. En het beste? Alles wordt aan huis geleverd! Ideaal als comfort food dus.                                                                                                                      

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application