1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het aspergeseizoen komt eraan - 4 lekkere gerechten met asperges
4 heerlijke gerechten met asperges voor dit seizoen.

Het aspergeseizoen komt eraan - 4 lekkere gerechten met asperges

Het officiële aspergeseizoen start in eind maart en duurt tot en met midden juni. Het is altijd beter te kiezen voor seizoensgroenten. Zo kan je de groenten lokaal kopen en zijn ze dus ook ultra-vers. Zo is maart de ideale maand voor bloemkool, knolselderij, pastinaak, pompoen en dus ook asperges. Wist je dat er witte, groene en paarse asperges bestaan? In Noord-Europa zijn we vooral witte asperges gewoon, in Italië daarentegen koken ze vaker met groene. Deze populaire groente is ook heel gezond en bevat veel mineralen, vitamine B en E en weinig calorieën. Daarnaast deze groenten ook heel veelzijdig, zoals het overzicht hieronder betaamt. 

1. Salade met asperges

A post shared by SIL'EAU 🌿 (@sileau) on

Bij De Vlam in Berchem kan je terecht voor een heerlijke quinoa butter squash walnut crunch salade. De ingrediënten in deze salade doen zo het water in je mond lopen: groene asperges, avocado, feta kaas, pompoen, walnoten en artisjok. Dit is een perfecte gerecht voor je lunch. Het smaakt fris en bovendien bieden de knapperige groentjes je voldoende energie voor de hele dag. Ook bij Sileau in Antwerpen kan je salade met asperges verkrijgen, deze keer met zeevruchten. Geniet van een salade met scampi's, coquilles en groene asperges. Zo zie je maar dat je alle kanten uit kunt met asperges, zelfs met een simpele salade.

2. Een visgerecht met asperges

Asperges zijn ook héél lekker om met vis te eten. Bepaalde vissoorten, zoals tarbot, zeeduivel, kreeft of kabeljauw zijn er heel lekker bij. Zin om dit te proeven? Dan ben je bij Fish and Eat in Antwerpen aan het goede adres. Fish & Eat is een echte visbistro dat dagelijks visgerechten maakt uit de Belgisch-Franse keuken met een mediterrane toets. Proef er de kabeljauw met puree van prei en parmezaan en groene asperges. Klinkt heerlijk toch?

3. Pasta met asperges

A post shared by Deïdrey (@deidoo_life) on

Hmm... een heerlijke Italiaanse pasta met asperges! Daarvoor kan je terecht bij Carlton in Mechelen. Het is een gezellige brasserie met een uitgebreid menu. Een authentiek oud pand dat ze helemaal gerenoveerd hebben en nu een moderne en stijlvolle look heeft. Echt lekker is de pasta pesto met kerstomaatjes en asperges. Woon je in Brussel? Bestel dan heerlijke pasta bij Pasta Commedia in Brussel. Het is een gereputeerd authentiek Italiaans restaurant. Alles is huisgemaakt en ook op en top Italiaans. Proef er zeker van de paccheri pasta met groene asperges en pancetta of de pasta commedia met asperges, spekjes, gerookte eend en foie gras. Yummie! 

4. Sushi met asperges

Sushi-lovers, goed nieuws! Je hebt sushi's met avocado, tonijn, komkommer en nu ook met... asperges! Deze kan je vinden bij de Sushi-palace in Antwerpen! Probeer er de handroll asperges en de hoso maki asperges. Een verrassende en lekkere smaak! Ze hebben enorm veel andere soorten sushi's en zo kan je genieten van een rijk gevulde maaltijd. Stel het vooral samen zoals jij het wenst ;)

Kan je ook niet wachten op het aspergeseizoen? Er is een enorme variëteit aan lekkere gerechten met asperges. Surf en ontdek nog meer smaakvolle gerechten op Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application