1. Maaltijd-inspiraties
  2. Stoofpotjes die je doen opwarmen tijdens de koude winterdagen!
4 heerlijke stoofpotjes zien, die je zullen verwarmen deze winter

Stoofpotjes die je doen opwarmen tijdens de koude winterdagen!

De temperaturen zijn gedaald tot onder het vriespunt. Bibberen van de kou, dat is het toch ook niet helemaal. Je wrijft nog eens in je handen en hebt eigenlijk helemaal geen zin om de kou te trotseren voor je avondmaal. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Je kan gemakkelijk lekker eten bestellen bij restaurants uit de buurt. Een smakelijk gerecht dat je zeker zal doen opwarmen is een stoofpotje. Het principe van stoofpot is dat je het gerecht gedurende lange tijd stooft. Stoofpotjes kun je verder op heel wat verschillende wijzen klaarmaken. Op Belgische wijze bijvoorbeeld, maar ook in andere culturen vind je dit gerecht terug, zoals in de Libanese of Marokkaanse cultuur. 

In dit artikel ontdek je enkele restaurants waar je originele stoofpotjes kan bestellen. Ook benieuwd? Je zal er snel van opwarmen.

1. Typische Belgische stoofpotjes

Stoofvlees is een typische Belgisch gerecht en vind je vaak terug in brasseries of frietkoten. Voor een echte authentieke stoofvlees ben je bij Gustav in Antwerpen aan het juiste adres. Bestel er lekker stoofvlees met witloofsalade. Stoofvlees is de benaming voor vlees dat op een trage manier op een laag vuur wordt gestoofd. Wanneer het rundvlees lang stooft, valt het vlees werkelijk heerlijk mals uit elkaar. Ook lekker bij stoofvlees zijn heerlijke frietjes! Ook bij Eetcafe 't prison in Gent bestel je lekkere rundsstoverij met een frisse salade en frietjes! Een typische Belgische brasserie die bekend staat om hun stoverij op Vlaamse wijze!

2. Marokkaans stoofpotje

Voor echte Marokkaanse stoofpotje ga je best naar Kuzina in Antwerpen. Probeer er een linzen stoofpot of een stoofpot met kip citroen en olijven. Tajine is een aardewerken stoofpot waarin de gerechten worden gestoofd. De klassieke tajine herken je aan zijn langwerpig met een hoog kegelvormig deksel. Wanneer je stoofpotjes maakt in een tajine, stijgt het verdampte water op en vormt het condens op het deksel, koelt dan af en loopt terug in de schaal.  Zo wordt het stoofpotje extra smeuïg. 

3. Surprise surprise

Laat je, je graag verrassen? Probeer dan zeker het stoofpotje van de week bij Vino Vino in Brugge. Bij Vino Vino bestel je trouwens ook lekkere tapas. Tof voor een avond met vrienden, waar je gezamenlijk verschillende gerechtjes kan proberen! De prijzen bij Vino Vino zijn dik in orde, ze werken hier met seizoensgerechten en alles wordt vers in de keuken klaargemaakt. Kwaliteit verzekerd!

4. Internationale stoofpotjes

A post shared by Silvie (@silvie__a) on

Benieuwd naar stoofpotje, zoals je het nog nooit geproefd? Bestel dan bij Bon Bini in Antwerpen. Bon Bini betekent letterlijk 'welkom' in het papiamento, de gesproken taal in de Nederlandse Antillen. Of je nu zin hebt in een Braziliaans visstoverij, Jamaicaanse lamsstoverij, een pittige geitstoverij uit de Antillen of gestoofde Surinaamse kip. Onder Stuba's stoofpotjes vind je al deze variëteiten. Ze worden steeds geserveerd met verse moro rijst. Deze gerechten zijn enorm populair, verrassend en buitengewoon lekker. Zeker het proberen waard dus. 

Kan je niet wachten je avond gezellig en warm te maken met een stomend stoofpotje? Toch nog even verder kijken? Ga naar Deliveroo en ontdek nog andere lekkere gerechten. 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application