1. Maaltijd-inspiraties
  2. Klein Geluk Is… Een Stukje Taart! Trakteer Jezelf Op Een Van Deze Heerlijke Zoete Appelcakes
Een Appel(Taart) Per Dag Houdt De Dokter Weg

Klein Geluk Is… Een Stukje Taart! Trakteer Jezelf Op Een Van Deze Heerlijke Zoete Appelcakes

"Goede appelcake is een betekenisvol deel van ons huiselijke geluk", schreef de Engelse schrijfster Jane Austen in een van haar romantische Victoriaanse boeken. En zij kon het weten, want die romans kenden vaak een gelukkig einde. En ze leefden nog lang en gelukkig… dankzij de appeltaart. En je weet wat ze zeggen: een appeltaart per dag houdt de dokter weg. Of hoe luidde die volkswijsheid weeral?

Alle gekheid op een stukje, het klopt natuurlijk wel: wie 't kleine niet eert, is 't grote niet weerd. Als er iets gelijkstaat met klein geluk, dan wel een stukje appeltaart. Met poedersuiker of kaneel, een kruimeltaart of een cake, het maakt niet uit: als er plakjes appel in steken, smul je er geheid van. Heb je de prachtige ambitie om alle appeltaarten van België te proeven? Wij helpen je alvast op weg met onze gids:

1. Mockamore

A post shared by Tom Geys (@thomaske75) on

'When a moon hits your eye like a big pizza pie… that's amore!" Misschien had de charmezanger Dean Martin maar eens een alternatieve versie moeten opnemen, waarin hij pizza pie verving door apple pie, en amore door Mockamore. Want in dit Antwerps koffiehuisje eet je de lekkerste appeltaart van de koekenstad. Dat niet alleen trouwens – er zijn ook wortel- of kaastaart, koekjes met rozijnen of chocolade, muffins en brownies à volonté. Allemaal geschoeid op Amerikaanse leest. Yankees moeten zich trouwens best thuis voelen in Antwerpen met zoveel Amerikaans eten om te bestellen.

2. Les Tartes de Françoise

Françoise maakt al bijna twintig jaar taarten in onze hoofdstad. Haar baksels zijn legendarisch in Brussel en ver daarbuiten. En zeg nu zelfs: de cake met rietsuiker en plakjes appel is om van te smelten. Maar Les Tartes de Françoise heeft meer in de aanbieding dan dat, véél méér. Hier vind je een gigantisch repertoire aan zoete én hartige taarten. Rabarberkruimeltaart met sinaasappel, gember en kaneel, en pompoentaart met spekjes, rozijnen en pompoenzaad, om uit beide categorieën maar één favoriet aan te stippen. In Brussel zorgt een resem aan andere bakkers voor de kers op de taart.

3. Le Pain Quotidien

A post shared by Pedro Cruz (@dropecross) on

Over Brusselse taart gesproken: de appel-peerkruimeltaart van Le Pain Quotidien ziet er zo aanlokkelijk uit dat het heel wat zelfbeheersing kost om ze niet in één hap te verorberen. Dat zou zonde zijn, want deze heerlijkheid komt veel beter tot z'n recht wanneer je de tijd neemt om ervan te genieten, om er hapje voor hapje aan te knabbelen en alle smaakniveaus te laten exploderen in je mond. Dat is een Brusselse ontploffing die we wél kunnen appreciëren.

4. Bistro Theo

A post shared by @subuteii on

Iedereen komt als je Theo roept? Wij alvast wel als we daarmee een kwartje appelvlaai kunnen scoren. Bij Bistro Theo vind je niet alleen zoets, maar ook ovenverse broodjes (onze favoriet: rosbief, mayonaise, augurkjes, zilveruitjes en seizoensla), slaatjes, pasta en vooral overheerlijke toast, zoals die met tomaat, mozzarella en verse basilicum. Jep, Theo is onze man. Take it away, Theo.

Wees eerlijk: je hebt die portie klein geluk meer dan verdiend. Bestel via Deliveroo een heerlijk stukje appelcake, sluit je ogen en… genieten maar.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application