1. Maaltijd-inspiraties
  2. De Perfecte Kaas En Bieravond!
Kaas En Bier Combinaties Voor Een Geslaagde Avond Met Vrienden!

De Perfecte Kaas En Bieravond!

Kaas en bier, een perfect huwelijk. Het concept is passend als leuke apero of om een hele avond van te genieten. Als je de smaken van het bier goed kan afstemmen met de verschillende kazen geniet je van een feestje in je mond!  Zo lekker dat de kaas verslavend wordt en je al snel teveel biertjes op hebt. Het is vooral een goede formule voor op een donderdag- of vrijdagavond borrel.

Kaas zit boordevol eiwit, calcium en de vitaminen A, B en D. Kaas is dus gezond! Er zijn verschillende categorieën kazen: harde, zachte en verse kazen zoals Boursin. Kazen rijpen zo'n 4 weken tot 1 jaar. Hoe langer de kaas rijpt, hoe meer aroma's en smaken er vrij komen.

Bier is een alcoholische drank op basis van gefermenteerd mout. De smaak van bier is afhankelijk van het type graan dat gebruikt is, de mate van gisting en de regio waar het bier wordt gemaakt. Bier mag dan niet heel gezond zijn en past wel perfect bij een lekker stukje kaas. 

1. Zachte kazen

Zachte kazen combineer je best met een bier van lage gisting. Brie past bijvoorbeeld goed bij een pilsje. Een Camembert dat een meer uitgesproken smaak heeft drink je best met een straffe Hendrik. Voor lekkere en specifieke kazen kan je terecht bij Only Cheese in Antwerpen, een concept van de gereputeerde Kaasaffineurs Van Tricht. Voor de lekkerste bieren kijk je vooral even bij Gollem Beers & Burgers. Daar heb je zoveel keus aan bieren, waaronder de Straffe Hendrik, dat het restaurant een perfect uitgangspunt biedt voor een bier en kaasavond. 

2. Harde en belegen kazen

Jonge harde en matig belegen kazen zoals Gouda, Cantal Gruyère, Emmentaler en Cheddar combineer je best met dubbelbier. De oude en extra belegen kazen zoals Oude Goudse en Parmigiano die een sterke smaak hebben drink je best een bier van vollere smaak en hogere gisting,  zoals witbieren. Krijg je de speciale kazen graag al geserveerd op Frans brood? Dan ben je bij What's Hap in Gent aan het juiste adres! Voor heerlijke witbieren zit je goed bij Jilles in Gent. 

3. Gevarieerde kaasschotel

A post shared by Katrien Mertens (@mertieke) on

Een gevarieerde kaasschotel combineer je best met licht zure, bittere en licht zoete bieren om de sterke en gevarieerde smaken van een kaasschotel te complimenteren. Bij de Groote Witte Arend in Antwerpen kan je terecht voor een rijkelijke kaasschotel met 5 Belgische kazen, sla, verschillende noten en roggeverdommeke. Dat maakt een kaas en bier aan avond te organiseren. En heb je bier nodig in Antwerpen? Dan bestel je dat natuurlijk bij Bier Central!

Kan je niet wachten om je kaas en bier avond te organiseren? Je gasten te verrassen met je kaas en bier combinaties? Of nog meer nood aan inspiratie? Neem een kijkje op Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application