1. Maaltijd-inspiraties
  2. De drie beste plekjes om de Japanse keuken te ontdekken
De drie beste plekjes om de Japanse keuken te ontdekken

De drie beste plekjes om de Japanse keuken te ontdekken

Als we Japanse keuken zeggen, denk je waarschijnlijk direct aan sushi. Geheel terecht, want deze hapklare rijsthapjes zijn Japan's meest bekende gerecht en is een van de populairste maaltijden voor drukke werkdagen. Maar daarnaast heeft dit land nog heel wat andere lekkernijen te bieden, zoals teriyaki en misosoep. Het is een keuken die draait om pure smaken en verse ingrediënten.  Daarnaast vind je er ingrediënten die bij ons minder gangbaar zijn, zoals zeewier, edamame of miso. Het is een keuken die draait  schoonheid, want Japanners eten met hun ogen. Wij zochten voor jullie die drie beste plekjes om de Japanse keuken te ontdekken.

Anata - Brussel, Anspachlaan

Anata is een typisch Japans restaurant in hartje Brussel nabij de Ancienne Belgique. De specialiteiten van Anata zijn voornamelijk sushi en maki. Maki zijn de meest bekende soort sushi. Aan de buitenzijde heeft deze sushi een norivel dat ingrediënten, zoals rauwe vis en verse groenten, bij elkaar houdt. Een andere typische Japanse specialiteit op hun menu is gyoza. Deze gevulde deeghapjes kun je het best beschrijven als een Japanse versie van ravioli. Verder heeft dit restaurant voor de grote honger ook diverse rijst- en noedelgerechten op de kaart staan.

Umamido - Antwerpen, Graaf van Egmontstraat

A post shared by Umamido (@umamido) on

Aangezien steeds meer Japanse restaurants hun deuren openen in de tweede grootste Belgische stad, is er aan keuze geen gebrek. Dus gingen we op zoek naar een restaurant dat anders is dan alle andere. Onze keuze viel op Umamido in Zuid-Antwerpen. Dit restaurant staat bekend om hun lekkere ramen noedels. Ramen is niet de naam van de noedel, zoals dat wel is bij bijvoorbeeld udon of soba noedels, maar wel van het gerecht. Ramen is een soep op basis van bouillon met daarin vlees, een half zachtgekookt eitje, nori, lente ui en natuurlijk noedels. Variatie genoeg vind je bij Umamido, want naast de basissoepen kun je allerlei toppings voor je ramen kiezen.

Sushi Point - Gent, Kortrijksesteenweg

Als laatste gingen we naar studentenstad Gent en kwamen we terecht bij Sushi Point. En zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden draait het daar allemaal om sushi. Op het menu staan zowel maki en nigiri, als California rolls en sashimi. Zoals we al eerder zeiden, is maki de meest bekende sushi soort. Nigiri zijn met de hand gevormde sushi bestaande uit een bolletje rijst met daar bovenop een stukje vis. De California rolls zijn een Westerse versie van de maki, maar zijn groter en hebben nori binnenin in plaats van rondom. Sashimi tot slot is dun gesneden rauwe vis.

Zin gekregen in een portie sushi of een heerlijke kom ramen? Check dan zeker Deliveroo om te kijken welke Japanse restaurants in jouw buurt aan huis leveren. Smakelijk eten! Ofwel: itadakimasu!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application