1. Maaltijd-inspiraties
  2. Heerlijke hartige gerechten met appel
De beste hartige gerechten met appel, verrassend gezond en lekker.

Heerlijke hartige gerechten met appel

België en de appel gaan hand in hand. In ons land worden ieder jaar meer dan 200 miljoen kilo's appels gegroeid. Er bestaan een aantal oer-Belgische appelrassen en de vrucht wordt dan ook in grote getalen gegeten. De vrucht is meest bekend natuurlijk als appelmoes en appelsap, en gewoon als de vrucht op zichzelf. Maar je kan er ook een hele hoop meer creatieve kanten mee op. Zo zijn er meer dan genoeg hartige gerechten te bereiden met stukjes appel er doorheen. Fleur je maaltijd ook op met een beetje appel met deze heerlijke hartige gerechten.

1. Kip met appelmoes

Een traditionele topper is natuurlijk de kip met appelmoes. Een favoriet onder zowel de kids en de volwassenen. Misschien onder volwassenen iets meer omdat het simpel te bereiden is en de kinderen dit zonder mokken naar binnen werken. Bier Centraal maakt een heerlijk malse kipfilet met ambachtelijk gemaakte appelmoes, waar het hele gezin zeker blij van wordt. En als Belg gaat zo'n maaltijd natuurlijk vergezeld van een van de beste bieren ter wereld, die het restaurant ook voor je kan thuisbezorgen!

2. De wrap

Ga fushion met deze wrap. De An Apple a Day wrap van RAW is op zijn minst bijzonder te noemen, en absoluut het proberen waard. De wrap is gevuld met uiteraard stukjes appel, Romeinse sla, spinazie, rode biet, geitenkaas, gerookte kip, walnoten, cranberries en nog meer. Kan je je voorstellen wat de subtiel zoete smaak van de cranberries en de appel doet met dit geheel? Dat wordt smullen. 

3. Broodje appel

A post shared by Brecht De Coen (@brechtj3) on

Heb je dat al eens geprobeerd, stukjes appel in je sandwich verwerken? Niet heel erg algemeen, maar wel enorm lekker. Een overheerlijke combo is een broodje met brie, honing, appel en walnoten, ook ideaal voor vegetariërs. De ideale mix van zoet, gezond en hartig. Soepplus in Gent maakt er een waar je je vingers bij aflikt.

4. Appel Kombucha

Kombucha is een oude drank die een nieuwe opkomst aan het maken is. Wanneer het precies ontstond is onbekend, maar het komt waarschijnlijk oorspronkelijk uit Rusland. Vanaf daar maakte het zijn weg naar Oost-Europa en is nu eindelijk ook in het westen terecht gekomen. In principe is kombucha een gefermenteerde thee. De drank kan van verschillende ingrediënten gemaakt worden. De BEO Versbar heeft een aantal varianten die origineel en heerlijk zijn, waaronder de appel en munt mix. Of wat dacht je van een sapje gemaakt van tomaat, appel, selderij, citroen en rode biet?

5. Bagel forel en appel

A post shared by Dorien Serckx (@dorienserckx) on

Nou daar is een combinatie voor je die je vast niet had verwacht! Een heerlijk vers gebakken bagel belegd met gerookte forel, plakjes appel en mierikswortel. Een bijzondere combinatie die je zeker eens moet proberen. De creatie is bedacht door Mister Bean in Leuven, die overigens ook heerlijke verse appelsappen maakt.

6. Warme salade

Of wat dacht je van een gezonde en smaakvolle, warme salade? Een sla mix, met warme, gegrilde en knapperige stukjes kip, met zowel appel als granaatappel, veenbessen en pecannoten. Een heerlijke combinatie die je niet overal tegenkomt, maar waar Salad en Co terecht trots op is. Het is dan ook een van hun meest bestelde gerechten. Ze hebben overigens ook heerlijke multigranen sandwiches met appel en verschillende verse appelsappen.

Al deze heerlijke en bijzondere gerechten worden vers voor je deur afgeleverd door Deliveroo. Neem dus snel even een kijkje!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application