1. Maaltijd-inspiraties
  2. 5 glutenvrije gerechten die zo goed zijn dat je niets mist
5 glutenvrije gerechten die zo goed zijn dat je niets meer hoeft te missen

5 glutenvrije gerechten die zo goed zijn dat je niets mist

Lange tijd was een glutenvrij dieet een lastig iets om mee om te gaan. Het was moeilijk om bepaald eten in de supermarkt te krijgen, laat staan in een restaurant of via thuisbezorgen. Gelukkig is daar verandering in gekomen. De glutenvrije restaurants en producten schieten als paddestoelen uit de grond en maken gigantische sprongen in kwaliteit. Wij hebben een aantal heerlijke glutenvrije gerechten voor je op een rij gezet die zo goed zijn dat je absoluut niets hoeft te missen.

1. De Jerusalem Veggie

A post shared by mossantwerp (@mossantwerp) on

De ideale lunch, thuis of op het werk, blijft toch wel een boterham. Nou is dit precies een punt dat vrij lastig is voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Maar de kwaliteit van glutenvrij brood is enorm omhoog gegaan en nu hoef je een lunch broodje absoluut niet meer te missen. En als vulling van dat heerlijke brood kan je natuurlijk alle kanten uit. De Jerusalem Veggie van restaurant Moss is een absolute aanrader. Dit broodje is gevuld met heerlijke huisgemaakte hummus, gegrilde groenten en afgetopt met heerlijke feta kaas. Dat is smullen geblazen!

2. Arequipa

Een frisse salade is de perfecte uitkomst voor iedereen die glutenvrij wilt of moet eten. Een salade blijft natuurlijk ook een gezonde en frisse lunch. Af en toe kan dit misschien wel een beetje vervelen. Gelukkig zijn er ontelbare kanten, waar je mee op kan met een salade. Wat dacht je van de Arequipa van EXKi? Deze heerlijke salade zit boordevol originele, lekkere en gezonde ingrediënten, zoals biologische quinoa, wortel, rode curry en nog veel meer. EXKi heeft ook nog vele andere salades waar je zeker weten van kan genieten.

Meer glutenvrij eten in Antwerpen vind je hier.

3. Hamburgers

Ooit al eens een glutenvrije, lactosevrije én vegetarische burger gegeten? Nee, dat is niet iets wat je iedere dag tegenkomt, maar de Tuin van Eten in Gent maakt een aantal hemelse hamburgers. Ze hebben momenteel twee varianten, die zowel gluten- als lactosevrij als vegetarisch zijn. Probeer bijvoorbeeld een burger gemaakt uit quinoa en kikkererwten, een burger van quinoa, rode biet en amandelen of ga voor de amaranth burger? Allen om je vingers bij af te likken!

4. Pizza

A post shared by Orsopizzeria (@orsopizzeria) on

Op je luie vrijdagavond een pizza thuis laten bezorgen om met je geliefden op de bank onderuit te zakken en te ontspannen kan helaas ineens een stuk moeilijker worden met een glutenvrij dieet. Maar de pizzabakkers hebben jullie niet vergeten! Het is gelukkig niet moeilijk om glutenvrij, lekker deeg te maken, en hierom wordt dit deeg inmiddels door veel pizzabakkers gebruikt. Orso Pizzeria in Antwerpen staat sowieso al bekend om hun heerlijke ambachtelijke en verse pizza's, maar nu kan je hun pizza's ook met een glutenvrije bodem bestellen! Geen probleem dus!

5. Quiche

Quiche is ook een gerecht waarvan je verwacht dat je hem niet meer kan eten met een glutenvrij dieet. Gelukkig valt ook dat mee! Quinoa is hier de redder van het verhaal. Emma's Kitchen in Antwerpen heeft aan de hand van quinoa een heerlijke glutenvrije quiche weten te creëren, gevuld met spinazie en ricotta. Ook voor de nodige glutenvrije guilty pleasures kan je hier terecht, zoals heerlijke cheesecakes.

Al deze heerlijke glutenvrije gerechten worden door Deliveroo aan je deur bezorgd! Neem dus zeker snel even een kijkje!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application