1. Maaltijd-inspiraties
  2. Glutenvrij? Zorgenvrij! In Antwerpen kan je terecht op deze fijne adresjes
Glutenvrij Is Zorgenvrij - De Beste Antwerpse Glutenvrije Adresjes

Glutenvrij? Zorgenvrij! In Antwerpen kan je terecht op deze fijne adresjes

Of je nu allergisch bent of je gewoon je darmstelsel een dagje vrijaf wilt geven, het maakt niet uit waarom je precies verkiest om glutenvrij te eten. Punt is dat het niet altijd simpel is om aan je trekken te komen. Die boosdoeners van een gluten zijn namelijk overal – met name in een heleboel granen en hun afgeleiden producten.

Woon je in Antwerpen, dan kan je je keuken uitroepen tot glutenvrije zone en al je maaltijden zelf in elkaar flansen. Maar gelukkig hoeven zulke draconische maatregelen helemaal niet. Jouw stad kent genoeg lotgenoten en een aantal restaurants of eettenten boort die markt maar al te graag aan. Je hoeft je helemaal niet te schamen omdat je af en toe zin hebt in een glutenvrije pannenkoek of een plakje cake.

Op de volgende adresjes eet je dus niet enkel heerlijk vegetarisch in Antwerpen, maar heb je ook voldoende glutenvrije keuzes. Halleluja!

1. EXKI

A post shared by EXKi (@exki) on

Uiteraard ken je deze gezonde keten om hun slogan, 'nature's kitchen'. Het is dan ook geen wonder dat er heel wat glutenvrijs in hun assortiment zit. Onze favoriet is de Atacama, EXKI's gezonde antwoord op chili con carne. De Atacama bevat gehakt noch gluten, maar wel quinoa, rode bonen en een vleugje koriander. Daarnaast biedt EXKI nog een heleboel andere warme schotels, kleine en grote salades, lenterollen en zelfs een chocoladebrownie zonder gluten aan. De glutenvrije goden zij geprezen!

2. Coffeelabs

Nog zo'n Antwerps plaatsje dat vegetarische en glutenvrije eters niet stiefmoederlijk behandelt. In Coffeelabs is alles huisbereid en zo gezond dat zelfs Sonja Kimpen het niet zou bedenken. Niet alles is glutenvrij, maar wij zijn in ieder geval wild van de soep van de dag – op het moment van schrijven een gluten- en lactosevrije en veganistische groentesoep met bulgur en Parmesaan. Ook het bananenbrood met pure chocolade en de citroen-ricottacake kunnen ons krijgen. En o ja, ook hun koffie is – uiteraard – glutenvrij.

3. Divers

Bij Divers moet iedereen eens, euh, binnenspringen, glutenvrij of niet. Je voelt er je gezondheid al op vooruitgaan door gewoon maar naar het menu te kijken - met al die spinazie en gojibessen, al dat roze Himalayazout en chiazaad. Vooral de açai-kommen gaan hier als zoete (glutenvrije) broodjes de deur uit. Açai is een klein, donkerblauw wonderbesje uit Brazilië, Peru en Suriname. Weinig beter dan een Green Açai Bowl van organische açai, spinazie, spirulina, kokosnootmelk, banaan en mango, en hennepzaadjes, banaan en bosbessen erbovenop. Jammie!

4. Le Pain Quotidien

Hé, dagelijks brood en glutenvrij? Wel ja, Le Pain Quotidien is wat ons betreft de ideale keuze om iedereen blij te houden tijdens een culinair weekend in Antwerpen – jezelf én je aan gluten verslingerde vrienden. Want zeg nu zelf: die eindeloze discussies over wat jij in je mond propt, die steken toch behoorlijk tegen? Gelukkig bakt Le Pain Quotidien heerlijk glutenvrij brood met graantjes. Of wat gedacht van een falafelschotel – met hummus van wortel en gember, biochampignonnetjes, guacamole, boerenkool, jonge spinaziescheutjes en groentechips? Wedden dat zelfs je glutenetende vrienden jaloers zijn?

Je merkt het: glutenvrij is in Antwerpen ook zorgenvrij. Haast je dus snel naar de pagina van Deliveroo en maak je keuze uit al dat glutenvrije lekkers.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application