1. Maaltijd-inspiraties
  2. Met deze gezonde wokgerechten kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten
Meer Groenten? Deze Gezonde Wokgerechten Helpen Je Uit De Nood

Met deze gezonde wokgerechten kom je gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten

De aanbevolen hoeveelheid groenten bedraagt 300 gram per dag en daarnaast eet je best ook 3 stukken fruit per dag. Dit kan op het eerste zicht nogal veel lijken. Om het jezelf gemakkelijk te maken, varieer je best zoveel mogelijk met groenten. Beperk je dus niet tot één soort groente, maar combineer verschillende soorten met elkaar. Dit is niet alleen veel lekkerder en gezonder, op die manier geraak je ook veel sneller aan 300 gram groenten per dag. Wokken is een eenvoudige en snelle manier, waarbij je meteen veel groenten kan combineren. Bovendien verhit je in de wok de groenten slechts kort op een hoge temperatuur waardoor er veel meer vitaminen worden behouden. De volgende 4 gezonde wokgerechten vinden wij alvast super lekker!

1. Wok Fried Asian Vegetables 

Aziatisch eten is heel populair en als er één ding is waar ze in Azië goed in zijn dan is het wel wokken. Ben je die eeuwige sla en wortelen een beetje beu? Kies dan voor een wokgerecht met Aziatische groenten zoals paksoi, taugé, Chinese kool en wilde rijst stengel. De chefs van Lucy Chang kunnen als geen ander een heerlijk en gezond wokgerecht op tafel toveren. De Wok Fried Asian Vegetables worden bereid met kraakverse groenten en een heerlijke oestersaus.

2. Phaad Khanaa Het Hom 

Nog meer oosterse smaken kun je proeven bij Ploy Pochana, een Thais restaurant. En ook hier staan er heel wat gezonde wokgerechten op het menu. Wil je extra veel groenten? Kies dan voor de Phaad Khanaa Het Hom. Dit is een wokgerecht met Thaise groenten en Chinese paddenstoelen. In Azië zijn shiitake heel populair. Deze paddenstoelen hebben een heel rijke smaak en ze zijn ook ontzettend voedzaam. Ze zitten vol vitamines en eiwitten en bevatten vrijwel geen calorieën of vetten. 

3. Gewokte Chinese Groenten met Look en Oestersaus 

A post shared by Sim Taenen (@mr.cyke) on

Bij Win's Asian Cuisine wordt er vooral gewokt met Chinese groenten. Denk maar aan Chinese aubergine, erwtenscheuten en vleugelkomkommer. Dit zijn stuk voor stuk groenten met een hoge voedingswaarde en ze smaken ook bijzonder lekker. De Gewokte Chinese Groenten met Look en Oestersaus moet je zeker geproefd hebben. Dit wokgerecht boordevol verse groenten is zoet, zuur en pittig tegelijk. Met zo'n smaaksensatie is het niet moeilijk om aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen.

4. Goong Phad King 

A post shared by Nath (@nathcoo) on

Groenten in de wok kun je combineren met noedels, rijst, vlees of vis. Een gezond wokgerecht dat wij altijd wel kunnen smaken is de Goong Phad King van Krua Thai. In dit gerecht zitten niet alleen heel veel verse groenten, maar ook scampi's en gember. Deze maaltijd is super kleurrijk, gezond en heel rijk van smaak. Op die manier is groenten eten wel heel gemakkelijk!

Heb je moeite om aan je dagelijkse portie groenten te komen? Zet dan af en toe een gezond wokgerecht boordevol verse groenten op tafel. En zoals je ziet hoeft dit niet te bestaan uit saaie groenten. Op Deliveroo vind je nog meer verrassend lekkere wokgerechten.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application