1. Maaltijd-inspiraties
  2. Dankzij Deze Gezonde Veganistische Gerechten Houd Je Alvast Één Goed Voornemen Voor 2018
Waar Is Dat Vegan Feestje? Hier Is Dat Vegan Feestje!

Dankzij Deze Gezonde Veganistische Gerechten Houd Je Alvast Één Goed Voornemen Voor 2018

Het nieuwe jaar is een uitgelezen moment om stil te staan bij je leven. Waarover ben je tevreden en wat wil je graag veranderen? Misschien wil je een gevechtssport leren of stoppen met roken, vaker helpen bij de afwas of net leren 'nee' zeggen? Misschien wil je sparen voor een wereldreis of een uitdagendere job vinden?

Kortom: je maakt goede voornemens. Gezond – al dan niet veganistisch of vegetarisch – gaan eten is veruit één van de meest populaire plannen.

Maar zoals je weet is de weg naar de hel geplaveid met goede voornemens. De meeste belanden al in de vuilnisbak voordat de maand januari om is. Niet zo met jouw voornemen om gezond en veganistisch te eten! Laat de sceptici een poepje ruiken! Onze tips voor gerechten sleuren je door de moeilijke tijden, die ondraaglijke momenten waarop een smeuïg stukje blauwschimmelkaas het enige is waaraan je kan denken.

1. Chili sin carne

A post shared by EXKi (@exki) on

Mexicanen zijn verzot op chili con carne, en geef hen eens ongelijk! Dat heerlijk stoofpotje van gehakt, pikante chili, ajuinen, tomaten en bonen, veel bonen, is helaas niet langer, euh, spek voor jouw bek. Gelukkig is er de Atacama, die je onder andere in de Exki van Brussel kan vinden, een heerlijk veganistisch alternatief met quinoa, rode bonen en koriander. Deze hap is niet enkel veganistisch, maar ook vrij van gluten en lactose. Bij Exki vind je nog een dozijn andere veganistische gerechten. 

2. Vegan Hummus Bowl

A post shared by PLUS+ (@plus.gent) on

Gent is zowat de officieuze hoofdstad voor vegetariërs en veganisten in België. Geen wonder dat je er als planteneter uitstekend aan je trekken komt. Denk bij het woord 'slaatje' trouwens niet aan een trieste mix van verlepte sla en wat platte tomaten die de kok van dienst achteraan in de frigo gevonden heeft. Nee! Eet je bij het Gentse PLUS+ – nee, niet het sociaal resto voor gepensioneerden – ter plaatse, dan kan je zelf een heerlijk kommetje gezonds samenstellen. Niet getreurd als je via Deliveroo besteld – de Vegan Hummus Bowl is jouw fix, met boerenkool, rode linzen, romanesco, gegrilde bloemkool met kurkuma, gegrilde paarse wortel, bolletje pompoen-worteldip en hummus, geroosterde pompoenpitten en platte peterselie. Hoe zeg je 'njam' in het Gents?

3. Sweet Fix

Als nieuwbakken veganist moet je ook ontbijten. Dat kan niet langer met jouw geliefkoosde kom Cini Minis met melk – tenzij je kiest voor soja- of amandelmelk natuurlijk – en al zeker niet met spek en eieren. Geen paniek, bij Divers in Antwerpen ontdek je namelijk een hele nieuwe ontbijt- of brunchwereld. Hun smoothie bowls zijn lekker genoeg zodat je nooit eerder genoemde ontbijtopties moet missen. Of krijg jij het water misschien niet in de mond van deze Sweet Fix? Deze gezonde lekkernij is gedraaid van aardbeien, frambozen, amandelmelk en açaipoeder, met thuis gemaakte granola, chiazaadjes, kokosnootschilfers en gojibessen erbovenop. Ook vegetariërs hebben de restaurants in Antwerpen voor het uitkiezen.

4. Pasta soylognese

Je leest het goed – geen bolognaise, maar een soylognese. Met andere woorden een pasta – volgranen penne in dit geval – met sojagehakt. Bij Le Botaniste draaien ze er hun hand niet voor om. Het hippe veggierestaurant heeft vestigingen in New York en in Gent en is zo de natte droom van elke hipster! Naast de soylognese vind je hier heel wat anders. Wij zijn vooral fan van de boerentajine met quinoa en het mysterieuze gerecht genaamd Jeff – aardappelpuree, sausje van wilde paddenstoelen, slaatje en lookdressing.

Grootse voornemens voor het nieuwe jaar? Bij Deliveroo houden we je graag op het rechte pad.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application