1. Maaltijd-inspiraties
  2. Moeite om aan vijf stukken fruit en groenten te geraken? Deze gezonde smoothies – ook met bietensap! – geven je een stevige duw in de rug
Everything Smooth(ie) -  4 Smoothies Die Je Het Goede Van Fruit Geven

Moeite om aan vijf stukken fruit en groenten te geraken? Deze gezonde smoothies – ook met bietensap! – geven je een stevige duw in de rug

Je moet geen diëtiste of voedingsdeskundige zijn om te weten dat fruit en groenten gezond zijn. Meer zelfs: wie dagelijks vijf tot tien stukken weg kauwt, heeft beduidend minder kans op kanker, hart- en vaatziekten, beroertes en een vroegtijdig einde.

Jammer genoeg staat theoriekennis niet noodzakelijk gelijk aan gewoontes in de praktijk. Natuurlijk wil je graag gezond eten, maar waarom glimlacht die hamburger verleidelijker naar jou dan die duffe appel? Soms is het nu eenmaal gemakkelijker om gewoon een gigapak chips open te trekken en je vol te stouwen met fastfood en snelle suikers.

Maar: gezond eten moet helemaal geen lijdensweg te zijn. Voor zij die moeite hebben om aan vijf stuks fruit en groenten te geraken, vond de mens de smoothie uit, dat heerlijk romig gezondheidskwakje in een glas. De blender doet het zware werk en kauwt al die groenten en fruit weg voor jou.

Als ontbijt – kwestie van de dag te starten met een energiebom – of als gezond tussendoortje: dankzij smoothies is gezond leven niet enkel een makkie, maar ook nog eens reuzelekker. Smoothies zijn bovendien vriendelijk voor de vertering. Wedden dat jouw maag- en darmstelsel je dankbaar is? Speciaal voor jou – en voor jou innerlijke machinerie – zochten wij de vier beste smoothiebars.

1. Peck 20

A post shared by ANJI (@by_madame_a) on

Er zijn weinig plaatsen waar wij liever zijn dan in een brunchcafé, maar één ervan is voorzekers een brunchcafé dat de hele dag open is. Halleluja! Het Brusselse Peck 20 is zo'n bedevaartsoord, waar gezonde smoothies uiteraard niet ontbreken in de bijbel het menu. Zoals dit groen exemplaar met banaan, basilicum en citroen. In Peck 20 vind je ook de onklopbare smoothie met appel, chili en bieten, tjokvol voedingsstoffen als vitamine B, ijzer, mangaan, koper, magnesium en kalium. Bieten verlagen de bloeddruk én de kans op hartfalen.

Trouwens, over brunchen in Brussel gesproken…

2. Fruxino

A post shared by @versfruxino (@fruxino) on

Aah, het Antwerpse Zuid! Zijn kunstmuseums… Z'n terrasjes… Z'n m'as-tu-vu-parade aan Paris Hilton-klonen met chihuahuahondjes… en z'n gezonde fruitsapbarren natuurlijk. Fruxino is er zo eentje om u tegen te zeggen. Hier kan je bakjes fruit kopen, slaatjes die oxidanten om hun moeder doen roepen en uiteraard een hele resem aan smoothies. Onze favorieten? Popeye Power (mango, spinazie, gember, banaan en appel), Pina Colada (appel, banaan, kokosmelk en magere yoghurt) en het zomers zoentje genaamd Sunkissed (sinaasappel en wortel). Slurpen mag.

3. Zest Fresh Juice Bar

Zest is niet enkel het schraapsel van citrusvruchten, maar ook Engels voor 'groot enthousiasme en energie'. Die naam spreekt boekdelen. Hier kan je onmogelijk buitenstappen zonder een geweldige opstoot van levenslust te voelen. De Gentse Zest Fruit Juice Bar serveert niet enkel bietensap dat de lentemoeheid tot in Siberië verjaagt, maar ook smoothies die zelfs de CEO van McDonald's zouden overtuigen. Geef ons een Cherrylicious – met kersen, aardbeien, mango, banaan, versgeperst sinaasappelsap en suikervrije yoghurt – en we gaan fluitend door de rest van de dag.

4. Divers

Waarom je beperken tot gezond als het ook gezond én beeldig kan. We kunnen niet in hoofden kruipen, maar we vermoeden dat de mensen achter Divers zo'n gedachtegang bewandelden. De kommen van Divers zien eruit als prachtige kunstwerkjes en die heerlijk roze smoothies – zo roos als een meisjeskamer in Japan – zeg nu zelf, daar zou je toch gelijk induiken? Duiken, heb je 'm? Wij bestellen hier meestal een Berry Awesome – met frambozen, aardbeien, banaan, kokosmelk, gojibessen, agave en açai. Jan Hoet nog aan toe.

Zet je schrap voor gezonde smoothies en bestel al dat lekkers bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application