1. Maaltijd-inspiraties
  2. Bijgerechten Die Je Macaroni Extra Gezond Maken!
Zo Hou Je Macaroni Eten Gezond, Naja, Gezonder!

Bijgerechten Die Je Macaroni Extra Gezond Maken!

Mama mia, macaroni! Zo lekker smeuig dat je, je vingers ervan aflikt. Macaroni is een typische Italiaanse pasta en dit gerecht eet je vaak met ham en kaas. De pastabuisjes zijn dikker en door hun vorm koelen ze beter af. Alhoewel macaroni oorspronkelijk Italiaans is, is het inmiddels helemaal ingebakken in de Belgische cultuur. Je vindt tegenwoordig ook tal van variaties van de typische macaroni met kaas en ham, zoals de vegetarische versie of met extra groenten, zoals broccoli of champignons. Maak je macaroni helemaal af door er nog wat Emmental kaas over te strooien. 

De pasta wordt gemaakt met een deeg van bloem, water en soms eieren. Er zijn heel wat variaties in pasta. Zo zijn er onder andere meergranen pasta's en volkoren pasta's, die voedzamer zijn dan de gewone pasta. Deze pasta's bevatten meer vezels wat gunstig is voor je stoelgang. Je hebt zelfs ook glutenvrije pasta. In het algemeen zit pasta boordevol koolhydraten, zo'n 70 gram per 100 gram pasta, ideaal dus als je sportinspanningen levert. Mocht je het gerecht toch wat gezonder willen maken, zijn hieronder enkele ideetjes om je macaroni te combineren met bijgerechten om zo de maaltijd evenwichtiger en rijker te maken!

1. Frisse salade

A post shared by Lola Грин (@lolasogreen) on

Bestel een frisse en verse salade bij je macaroni. De smaak van de groenten verrijken je smakenpalet bij het eten van een romige macaroni. Bovendien krijg je zo de vitaminen uit de groenten binnen, wat zorgt voor een gebalanceerdere maaltijd. Bij Schievelavabo in Brussel kan je genieten van heerlijke macaroni! Ze krijgen dan ook super reviews en hebben inmiddels al zeven restaurants in België. Onze suggestie hier is Mr Seigon salade. Met geitenkaas, spek, appels, rozijnen en cherrytomaatjes sluit deze romige salade perfect aan bij de macaroni. Smakelijk!

2. Griekse salade

A post shared by @versfruxino (@fruxino) on

Voor frissere salade als bijgerecht zit je goed bij Fruxino. De verse griekse salade die je hier kan bestellen bevat nog steeds een romige kaas als basis, maar door de verse komkommer, tomaat en rode ui geeft deze salade een evenwichtiger balans van smaken bij je macaroni. Daarnaast is een Griekse salade natuurlijk een klassieker, die ook goed bij andere pasta's en pizza's past. 

3. Warme groenten

Vind je het nog net iets te koud voor een frisse salade, smaken warme groeten ook altijd lekker bij je macaroni met kaas en ham. Bij Van Cauwenberghe kan je terecht voor een lekkere warme groenteschotel voor op de barbecue. Deze combinatie van onder andere wortel, rode biet en bloemkool is zo lekker dat je bijna de macaroni met kaas en ham zou vergeten. Bijna, zeiden we, want de macaroni hier is zo smeuig dat je zeker nog een tweede portie wilt. Yummie!

4. Een lekker soepje

Een ander idee is om een lekkere soep te bestellen als voor- of bijgerecht naast je macaroni. Een gezonde soep is altijd de moeite waard en een makkelijke manier om een flinke dosis vitaminen binnen te krijgen. Bij de gourmetbar in Mechelen kan je heerlijke macaroni bestellen en daarbij serveren ze dagelijks een andere versgemaakte dagsoep! 

Kan je niet langer wachten? Zoveel zin gekregen in macaroni en een lekker bijgerecht? Neem een kijkje op Deliveroo, kiezen, bestellen en klaar! Enjoy!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application