1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het Beste Van Twee Werelden – Zo Creëer Je Thuis Een Gezellig Restaurantsfeertje
Samen Lekker Thuis? Ja, Gezellig!

Het Beste Van Twee Werelden – Zo Creëer Je Thuis Een Gezellig Restaurantsfeertje

Uiteraard ben jij een man/vrouw van de wereld. En daar hoort uiteten bij: een romantische tête-à-tête bij kaarslicht of urenlang kletsen met je vrienden terwijl de wijn rijkelijk vloeit. Héérlijk!

Maar van dat eeuwige gehos en geloop en die sociale verplichtingen word je moe, zo moe dat je soms gewoon zin hebt om thuis te blijven. Een lekker bord pasta en daarna in de zetel ploffen voor een eindeloze Netflix-sessie, soms is dat alles wat nodig hebt om de batterijen opnieuw op te laden.

Een thuisdinertje moet evenwel niet betekenen dat je rechtstreeks uit de pan eet. Ook tussen je eigen vier muren mag je gerust wat hoger mikken. Haal je zondagse tafellaken boven en blink je beste porseleinen servies op want wij tonen je hoe je thuis datzelfde gezellige sfeertje creëert van op restaurant. Zo heb je het beste van twee werelden.

Deze restaurants hebben de ideale afhaalmaaltijden voor een avondje thuisblijven in stijl.

1. Bavet

Natuurlijk is die galajurk/dat strakke kostuum genoeg om alle blikken jouw richting uit te leiden. Dat is prettig, maar niet zo prettig als comfortabele kleren. Thuis moet je je niets aantrekken van hoe je eruitziet. Joggingbroek en gescheurd T-shirt? Prima! En het voordeel: je moet niet hysterisch doen over spatten van spaghettisaus of rodewijnvlekken. Je hebt met andere woorden geen bavet – slabbetje voor de Nederlanders – vandoen. Behalve dan deze Bavet, de beste spaghettileverancier van Antwerpen en omstreken. 

2. De Warempel

A post shared by Laura Deploey (@lauradploey) on

Nog zo'n schoon, algemeen Vlaams woord dat zo lijkt weggelopen uit een album van De Belevenissen van Jommeke: warempel. De Warempel in Gent prepareert typische Belgische dagschotels, zodat jij het niet moet doen. Stoofvlees met frieten, visdagschotel of balletjes in tomatensaus: hier smaken die gerechten alsof jouw bomma ze hoogstpersoonlijk voor je heeft klaargemaakt. Ook een uitgebreide keuze voor vegetariërs. We krijgen er warempel honger van.

Maak je er thuis een hartstochtelijk dinertje van met de persoon die je hart een tik sneller laat staan? Ontdek dan zeker welke romantische voorgerechten in Gent te bestellen vallen.

3. Otomat

A post shared by Otomat 🍕 (@otomatnotomat) on

Als je thuisblijft, is dat niet zelden omdat je een goede film of een voetbalmatch wil bekijken. Pizza en tv, het is een combinatie als Nicole en Hugo, Bassie en Adriaan, Samson en Gert: onafscheidelijk en als twee handen op één buik. Bij het Antwerpse Otomat vind je 'creatieve' pizza's, zoals de Tom Selleck of de Madras. Respectievelijk met gepekelde ananas, jalapeño's, beenham, gekonfijte gember en ricotta; en met malse kip, komijn, curry, madras, mango, rode ui en verse koriander. Laat die tv-marathonsessie maar beginnen.

4. Chapo's

Verbeelding is belangrijker dan kennis. Bedenk je dus dat het tapijt de woestijn is. Die staande lamp is een cactus, je huisgenoten dragen allemaal sombrero's en dat opzwepende riedeltje komt niet uit de radio maar van een Mariachi-orkest. Voilà, je zit niet langer in je eigen woonkamer, maar in een authentieke Mexicaanse cantina. Laat die nacho's, quesadilla's, fajita's en burrito's van Chapo's nu maar aanrukken!

Samen lekker thuis? Ja, gezellig! Ga voor de restaurantsfeer in je eigen huis en bestel bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application