1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ruil die alledaagse mozzarella en cheddar in voor deze gerechten met geitenkaas, manchego en meer!
Mozzarella Beu? Doorbreek De Sleur Met Geitenkaas En Camembert

Ruil die alledaagse mozzarella en cheddar in voor deze gerechten met geitenkaas, manchego en meer!

Een traditionele pizza Margherita wordt gemaakt met tomatensaus en mozzarella. Kies je voor een lekkere hamburger, dan is deze vaak belegd met cheddar kaas. Heerlijke combinaties en met reden zo populair natuurlijk. Er zijn echter zo veel soorten kaas om van te genieten in je gerechten. Er is absoluut geen reden je te beperken tot mozzarella en cheddar. Kies, proef en geniet!

1. Geitenkaas

Geitenkaas is een heel bekende kaas, al wordt hij iets minder vaak gebruikt. Salade met geitenkaas is natuurlijk een overheerlijk en gezond gerecht en ook pizza met geitenkaas zie je wel eens terug op de menukaart bij de Italiaan. Half gesmolten op je gerecht is geitenkaas een ware traktatie. Bij JACK Premium Burgers kun je ook een lekkere hamburger met geitenkaas bestellen. Heerlijk gecombineerd met gesmolten honing mag je deze eigenlijk niet missen als echte kaasliefhebber. 

2. Grana Padano

Grana Padano is niet zo'n bekende kaas. Het is een harde Italiaanse kaas gemaakt van koemelk. Grana Padano lijkt op Parmezaanse kaas, maar is wat milder van smaak en minder kruimelig. Hij smelt goed en daarom goed te gebruiken op bijvoorbeeld pizza, risotto en ovengerechten. Het is een Italiaanse kaas en dus vaak gebruikt in zo ongeveer alle Italiaanse gerechten. Ook heel lekker over een spaghetti zoals de Spaghetti Carbonara van Collina 2 go.

3. Camembert

A post shared by Symforosa (@symforosa1) on

Camembert is een bekende witte schimmelkaas uit Frankrijk, gemaakt van koemelk. Deze kaas lijkt veel op brie, al is brie iets romiger. Camembert is dus een gezondere keuze en hij smaakt heel lekker op toastjes, brood of als onderdeel van een kaasplankje. Camembert combineert bijzonder goed met pasta, witloof en honing. Voeg camembert toe aan een lekkere ovenschotel of in een heerlijke quiche. De groentetaart Courgette Camembert van Symforosa is echt hemels!

4. Manchego

A post shared by Winke E (@vvinke) on

Manchego is een Spaanse kaas gemaakt van schapenmelk. De kaas wordt minstens een jaar gerijpt en is een populair onderdeel van de bekende Spaanse tapas. Vaak kun je manchego krijgen met serranoham of zwarte olijven. De smaak is licht pittig en heel herkenbaar en moeilijk te vergeten als je hem eenmaal geprobeerd hebt! Hoewel manchego bij ons nog niet zo populair en bekend is, bieden vele Spaanse restaurants zoals El Puerto, vaak manchego aan als een lekkere tapa.

5. Gorgonzola

Gorgonzola is waarschijnlijk de bekendste blauwe kaas. Deze schimmelkaas gemaakt van volle koemelk uit het noorden van Italië, is al eeuwen populair. Gorgonzola heeft een uitgesproken smaak, dus je houdt ervan of juist niet. Combineer gorgonzola met boter, ui, knoflook, ei en peterselie in een Italiaans gerecht of in een hartige taart. Veel Italiaanse restaurants bieden deze kaas aan in pasta of op de pizza, maar je kunt gorgonzola ook lekker over je gerecht strooien als extra smaakmaker. Bij Da Giovanni kun je bijvoorbeeld een heerlijke Bistecca Alla Gorgonzola bestellen. 

Ben jij overtuigd en wil je genieten van een andere kaas dan mozzarella of cheddar? De keuze is groot! Kies uit vele gerechten op Deliveroo die op smaak gebracht worden met de lekkerste kazen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application