1. Maaltijd-inspiraties
  2. Gerecht van de dag: gehaktballen
Gerecht Van De Dag: Gehaktballen

Gerecht van de dag: gehaktballen

Gehaktballen zijn traditioneel. Misschien denk je aan een klassiek Italiaans gerecht met gehaktballen, geserveerd met een rijke, gekruide tomatensaus over pasta. Of misschien boulettes à la liégeoise in een saus gebaseerd op tijm. Vergeet alles wat je weet over gehaktballen – gehaktballen zijn nu in.

Moderne gehaktballen van Balls & Glory zijn uniek: gehuld in een krokant korstje, maar heerlijk zacht vanbinnen. Wist je dat Balls & Glory de prestigieuze prijs van Best Food Concept in Europa gekregen heeft, en dat slechts één jaar na de opening? Je zal deze lekkere hapjes meer en meer zien in nieuwe steden en op culinaire festivals. De bal is nog maar net aan het rollen gebracht…

Klein van formaat, groot van smaak

Deliveroo

Dit zijn pittige gehaktballen. Ze zijn handgemaakt met kwalitatieve ingrediënten en kruiden, zonder toegevoegde artificiële ingrediënten. Ze zijn groot genoeg om je maag te vullen (maar eet er gerust eentje meer).

Welke bal is perfect voor u?

Er zijn meer dan 20 verschillende smaken in elke seizoenscollectie. Waar moet je dan beginnen? Varkensvlees is een vaste favoriet en de klassieke keuze voor gehaktballen, maar nu zijn er ook kip en vegetarische opties, allemaal geserveerd met seizoensgroenten.

Het begon allemaal met de 3 Kazen: een handgerolde varkensgehaktbal gevuld met parmezaan, gruyère en pecorino - een hemelse lekkernij. De Béarnaise doet er nog een schepje bovenop en voegt echte béarnaisesaus, roomboter met sjalotjes en dragon toe aan de heerlijke kaas.

Je kan kiezen voor een pittige smaak met de Tikka Masala-bal: de geurige en pikante Indische specialiteit die een 'smaak van vakantie' op je bord brengt. Heb je liever iets chique? De kip-, champignon- en truffelbal creëert de 'atmosfeer van een Franse vol-au-vent', samengebracht met een vleugje truffelolie. En de bal met kip, spinazie en zeewater is culinaire creativiteit van de hoogste plank. Dit omwille dat zeewater zout bevat, wat op een natuurlijke manier smaak toevoegt aan het gerecht.  

Deliveroo

Hoe de bal aan het rollen is gebracht

Het concept is aan de hand van Wim Ballieu, die in zijn zoektocht naar een simpel, origineel en smaakvol recept om hongerige magen te vullen, zijn eigen restaurant opende in 2012. Het idee voor Balls & Glory was geboren – en er zouden nog vele restaurants volgen.

Je kan dineren in Balls & Glory-restaurants in Brussel, Gent, Antwerpen en Leuven, waar je via de gemeenschappelijke tafels het eten van anderen kan observeren. De gehaktballen worden geserveerd met puree, salade of seizoensgroenten – een combinatie is ook mogelijk.

Deliveroo

Heb je moeite met kiezen tussen alle verschillende smaken? Je kan altijd kiezen voor de gehaktballen van de dag, de perfecte manier om je in te leiden in de wereld van de gehaktbal.

Het is nooit makkelijker geweest om te genieten van perfecte gehaktballen bij je thuis. Inwoners van Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven kunnen de Balls & Glory-gerechten bestellen bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application