1. Maaltijd-inspiraties
  2. Frituur Gent met Belgische frietjes en Indiase samosa's, want alles smaakt lekkerder met een laagje frituurvet!
Frituur Gent En Andere Gefrituurde Hapjes Van Over Heel De Wereld

Frituur Gent met Belgische frietjes en Indiase samosa's, want alles smaakt lekkerder met een laagje frituurvet!

Bijna alles smaakt lekkerder met een krokant laagje erover, vandaar ook dat frituren zo populair is. En dat is ook het geval ver buiten de Belgische grenzen. Elk land heeft zo zijn eigen speciale gefrituurde hapjes en gerechten. De Amerikanen zijn verzot op donuts en in India kunnen ze niet genoeg krijgen van samosa's. Onze Belgische frietjes blijven natuurlijk op nummer 1 staan. Frituur Gent, Antwerpen of Brussel, in elke stad heb je één of meerdere frituren. Wij hebben echter nog andere gefrituurde lekkernijen gevonden die je zeker ook een kans moet geven.

1. Belgische frietjes

A post shared by Lisa Segers (@lissegers) on

Belgische frietjes zijn onze nationale trots. Vrijwel iedereen is het erover eens dat frietjes nergens zo goed smaken als bij ons. We mogen er dan ook met recht en rede fier op zijn. De lekkerste frieten zijn goudbruin en krokant vanbuiten en lekker zacht vanbinnen. En hoe dikker, hoe liever! Bij zo'n heerlijk frietje mag een dikke kwak mayonaise niet ontbreken en natuurlijk nog een bijgerecht, zoals stoofvlees, balletjes in tomatensaus, vol-au-vent of een sappige hamburger. Bij Baraque Friture staan al deze Belgische specialiteiten op het menu en nog veel meer van dat!

2. Amerikaanse donuts 

De Amerikanen zijn dan weer helemaal gek op donuts. Op elke straathoek vind je wel een adresje waar deze ronde, zoete ringen verkocht worden. Een donut is een zoet gebakje dat gefrituurd wordt, je kunt ze een beetje vergelijken met oliebollen. Gelukkig hoeven we niet helemaal naar Amerika te vliegen om te smullen van deze lekkernij, want ook bij ons kun je de lekkerste Amerikaanse donuts bestellen. De donuts van COCO Donuts zijn biologisch en worden gemaakt met lokale ingrediënten. Ze zijn super vers en handgemaakt en die kwaliteit proef je ook meteen!

3. Indiase samosa - Ashok's

Die heerlijke gefrituurde driehoekjes die je kunt bestellen in een Indiaas restaurant, zijn samosa's. Ze zijn in India razend populair en als je er één keer van geproefd hebt, begrijp je ook meteen waarom. Deze krokante hapjes worden gevuld met de lekkerste ingrediënten, zoals aardappelen, groenten, maar ook vlees, vis en kip. Wil je weten hoe traditionele Indiase samosa's smaken? Dan moet je bij Ashok's zijn. Hier kun je authentieke samosa's bestellen met allerlei lekkere vullingen.

4. Vietnamese loempia's - Loempialand

A post shared by 🌶 (@chilisausfanclub) on

Vietnamese loempia's zijn heel bekend in ons land. Wij eten vooral de gefrituurde versie van filodeeg. In Vietnam worden deze lekkere hapjes echter niet altijd gefrituurd, maar gestoomd. Ze worden gevuld met allerlei soorten knapperige groenten en soms ook met varkensvlees of garnalen. Wij houden het meest van de gefrituurde versie als borrelhapje. En die kun je in tal van varianten bestellen bij Loempialand. Hier kun je vegetarische loempia's eten, maar ook loempia's met kip, krab en zelfs calamares!

Hapjes frituren is iets van alle tijden en ook van alle culturen. Wij kunnen niet zonder onze Belgische frietjes en in India zijn krokante samosa's niet meer weg te denken. Wil je proeven van al deze knapperige specialiteiten uit binnen- en buitenland? Dan hoef je alleen maar naar Deliveroo te surfen en je bestelling door te geven.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application