1. Maaltijd-inspiraties
  2. In deze landen eten ze ook graag friet, maar dan net even anders
De Lekkerste Specialiteiten Met Friet Uit Verschillende Landen

In deze landen eten ze ook graag friet, maar dan net even anders

Friet is onze nationale specialiteit en daar mogen we als Belg trots op zijn. Op vrijdagavond trekken we met zijn allen naar de dichtstbijzijnde frituur voor een pakje friet. Belgische frietjes worden twee keer gefrituurd. De eerste keer op een lage temperatuur om de binnenkant luchtig en zacht te krijgen en de tweede keer op een hogere temperatuur zodat de buitenkant lekker krokant wordt. Frietjes met stoofvlees, mosselen of een boulet en natuurlijk mag een goede kwak mayonaise niet ontbreken. Frietjes zijn niet alleen typisch Belgisch, ook in heel wat andere landen eten mensen graag een frietje. Dit doen ze echter wel op een hele andere manier. 

1. Canada

Poutine is een typisch Canadees gerecht. Dit is een ovenschotel met frietjes die bedekt worden met kaas en gedrenkt worden in een jus. Vandaag de dag zijn er heel wat chefs die experimenteren met verschillende toppings zoals ui, vlees, champignons en kip. Het ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar het is wel heel erg lekker. Poutine wordt ook in België steeds populairder. La Poutine à Ti-Bi is een restaurant in Brussel waar je enkel poutine kan eten. Maak je keuze uit poutine met pepers, worst, vlees of gefrituurde oesterzwammen!

2. Engeland

A post shared by Renee (@r.enee599) on

Fish & Chips is een echte Britse klassieker. Dit gerecht wordt gemaakt met gefrituurde vis en friet. De meest gebruikte vis is kabeljauw die vervolgens door een beslag wordt gehaald. Na het frituren heeft de vis een lekker krokant jasje. In Engeland is fish & chips de ultieme comfortfood en ondertussen is deze vette snack populair over de hele wereld. Bia Mara is een restaurant waar enkel gerechten geserveerd worden die gebaseerd zijn op de Britse fish & chips. Je kan er onder meer vistaco's en andere gerechten met gepaneerde vis eten. En natuurlijk krijg je daar ook een flinke portie frietjes bij. 

3. Spanje

A post shared by Ellen (@ellen.cools) on

Patatas bravas is een gerecht dat je altijd terugvindt op een Spaanse tapaskaart. Dit zijn aardappelen die in ongelijke stukken worden gesneden en vervolgens worden gefrituurd. Ze worden meestal geserveerd met een rode pittige saus. Vaak is dit een tomatensaus waar rode pepers, tabasco en cayennepeper aan worden toegevoegd. Patatas bravas is een eenvoudig gerecht, maar toch wordt het altijd anders klaargemaakt. Soms is de saus erg pittig en bij andere bereidingen worden de aardappelen klaargemaakt met de schil. Wil je smullen van authentieke patatas bravas? Dan kun je bestellen bij El Puerto.

4. België

Er bestaat veel verwarring rond wie de friet heeft uitgevonden. Maar wie het ook was, de Belgen hebben hem geperfectioneerd. Natuurlijk gaat er niets boven een echte Belgische friet van de frituur. Frietjes die krokant gebakken worden en besprenkeld met een snufje zout. Daar kan niemand aan weerstaan. Bij Frituur Rombout kun je niet alleen heerlijke frietjes bestellen, je hebt er ook tal van lekkere snacks, zoals een bicky burger, curryworst, mosselen, cervela, boulet enzovoort. Daar is je maag snel mee gevuld!

Wil jij wel eens wat anders dan de klassieke Belgische friet? Op Deliveroo heb je mogelijkheden genoeg. En natuurlijk kun je ook steeds een traditioneel frietje bestellen. Smakelijk!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application