1. Maaltijd-inspiraties
  2. Brussel is een paradijs voor foodies en wel hierom
Brussel is een paradijs voor foodies en wel hierom

Brussel is een paradijs voor foodies en wel hierom

Wist je dat Brussel bijna evenveel nationaliteiten telt als er landen zijn in de wereld? Onze hoofdstad is een echte smeltkroes, wat als aangenaam neveneffect heeft dat alle mondiale keukens royaal vertegenwoordigd zijn. En – dat wist de bomma zelfs al – verandering van spijs doet nu eenmaal eten.

Als foodie ben je wellicht immer op zoek naar de prilste trend, altijd paraat om nieuwe smaken te savoureren. In Brussel blijf je beslist niet op je honger zitten. Je kan met gemak een reis rond de wereld maken en 's avonds toch gewoon in je eigen bed kruipen. Wat gedacht van volgende hippe hotspots voor foodies?

1. Umamido

A post shared by Sarah Bz (@saritabentz) on

Wat weet jij over Japan? Tokio, manga, sushi, land van de rijzende zon, stop! Vooraleer je de paardenlach van Erik Van Looy niet meer uit je hoofd krijgt, zullen wij het vijfde sleutelwoord maar verklappen: ramen, een heerlijk noedelsoepje op basis van bouillon, sojasaus, miso en noedels natuurlijk. De chef van Umamido gebruikt noedels uit Hokkaido en maakt z'n special naar eigen zeggen graag extra pikant, vettig, zout en helemaal umamido. Hoe zeg je njammie in het Japans?

Bestel hier. Of ontdek op Deliveroo het lekkerste dat Japan te bieden heeft in Brussel.

2. Los Ponchos

A post shared by Los Ponchos (@losponchos_bxl) on

Op zo'n typische druilerige herfstdag in Brussel kan het gemoed al eens onder het vriespunt zakken. Dan kan je wel een streep zonneschijn gebruiken, een visioen waarin je onder een sombrero op een zonovergoten strand in Mexico zit. Want een mooi idee is veel waard. Wat gedacht van een heerlijke burrito? Los Ponchos geeft je de keuze uit kip, rundsvlees of vegetarisch.

Doe jezelf een plezier en bestel hier. Zin in Mexicaans? Op Deliveroo vind je de beste Mexicaanse restaurants van het Brusselse. ¡Ay caramba! 

3. Ballekes

Waarom zou je het ver zoeken als onze eigen contreien zoveel te bieden hebben? Echte foodies verwaarlozen de inheemse keuken niet en houden ervan de eigen kost te (her)ontdekken. Ballekes heeft dat alvast goed begrepen. Hun gehaktballen met tomatensaus lijken zo ontsnapt uit grootmoeders stoofpotje. Al kan je evengoed kiezen voor balletjes met een sausje gemaakt van Luikse perensiroop, kriekenbier of trappist. België op z'n héérlijkst!

Voor een huisgemaakte portie nostalgie, klikken maar.

4. Sir Hanry's

Taboulé, Fattoush en Muhamarra – ieder die een beetje thuis is in de mediterrane keuken weet dat dit niet de voorhoede is van Union Sint-Gillis, maar wel een trio heerlijke gerechtjes uit de Libanees-Syrische keuken. Of ga voor mezzeklassiekers als falafel en hummus, waarom niet vergezeld van een lekkers glas Libanese wijn? O la la la, c'est magnifique!

Je wil je in een Libanees restaurant in Beiroet wanen? Bestellen bij Sir Hanry's is de boodschap.

Ga snel een servetje zoeken om al dat speeksel van je toetsenbord te vegen. Is het terug proper? Goed zo, dan ben je klaar om te bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application