1. Maaltijd-inspiraties
  2. Fans van de betere gerolde Japanse lekkernijen - hier eten jullie in Brussel de beste sushi
Brusselse Sushifans, Verenigt U - Hier Eet U Het Lekkerst

Fans van de betere gerolde Japanse lekkernijen - hier eten jullie in Brussel de beste sushi

Er zijn van die universele waarheden waar nu eenmaal niet aan te tornen valt. De zon komt op in het oosten, één plus één is twee, en iederéén eet graag sushi. Gekookte rijst, zeewier en zalm, makreel of tonijn (of komkommer en avocado, voor de vegetariërs), vergezeld van gember, sojasaus en de nodige toefjes wasabi – geef toe, wie kan eraan weerstaan?

Stel: je woont in Brussel en wilt je graag tegoed doen aan het beste dat Japan te bieden heeft. Natuurlijk kan je dan beroep doen op je favoriete sushirestaurant. Dat is een veilige keuze. Maar waarom je meest avontuurlijke beentje eens niet voorzetten en een nieuw adresje proberen? Hieronder vind je alvast onze favoriete sushiresto's in Brussel. Bestellen maar.

1. Tenshi

Het land van de rijzende zon ligt in dit geval ergens ter hoogte van de Waterloosesteenweg in Brussel. Bij Tenshi kan je alle geuren en kleuren en smaken van Japan optimaal savoureren. Kies je voor een schotel? Zoals de Maki Moriawase, zes maki's – dat is Japans voor rol – met zalm, zes met tonijn en zes met garnaal. Of maak je zelf een persoonlijke selectie uit de individueel te bestellen shushimeesterwerkjes? Aan jou de keuze.

2. Anata

Kon'nichiwa korokke! Dat is, als Google Translate ons niet in de steek laat, Japans voor 'hallo kroket', onze eerste reactie bij het aanschouwen van het menu van Anata. Dit is sushi van een hoog niveau. Of je nu gaat voor simpele sushirolletjes (met ei, zalm of komkommer), dan wel je sushi wat ingewikkelder verkiest (wat gedacht van de Californische maki met kaas, zalm en avocado), het maakt niet uit – je smaakpapillen zijn je sowieso dankbaar. Al dat lekkers kan je wegspoelen met een fris Japans Asahi-biertje.

3. Côte Sushi

Japan en Peru hebben heel wat meer met elkaar gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. In Japan liep aan het einde van de 19e eeuw een gerucht als een vuurtje – aan  de andere kant van de wereld zou een land bestaan dat "vol stak met goud." Peru dus. Heel wat Japanners immigreerden naar Peru en gingen er nooit meer weg. Daar moeten wel interessante culinaire fusies van komen. En kijk, Côte Sushi combineert de Japanse en de Peruviaanse keuken tot een geheel om van te likkebaarden. Goud, inderdaad.

4. Sushiline

A post shared by Tabata Willems (@tabwillems) on

Sashimi, temaki, maki, chirashi, wasabi, ichiban – als wij maar vaak genoeg sushi bestellen, gaan we vanzelf Japans spreken. Twee vliegen in één klap! Naast de goedkope prijzen springt bij Sushiline vooral het uitgebreid aanbod aan saké in het oog, de heerlijke rijstwijn die de Japanners drinken. Sushiline biedt schotels aan voor twee, drie of vier personen, al zullen we het aan niemand verklappen moest jij zo'n kanjer van een bord in je eentje opsmikkelen. Die verdomde universele waarheid! Geen paniek, de Japanse keuken is een van de gezondste ter wereld. Je kan hier, net als in de andere Brusselse sushirestaurants, trouwens ook terecht voor andere Japanse specialiteiten, zoals misosoep. Want de Japanse keuken is meer dan enkel sushi.

Kon'nichiwa korokke! Eer de universele waarheden en bestel sushi bij Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application