1. Maaltijd-inspiraties
  2. Falafel met hummus en couscous met lamsvlees - Deze gerechten uit het Midden-Oosten doen je die pizza meteen vergeten!
Zelfgemaakte Falafel? Proef De 5 Lekkerste Arabische Gerechten

Falafel met hummus en couscous met lamsvlees - Deze gerechten uit het Midden-Oosten doen je die pizza meteen vergeten!

Pizza, een frietje met mayonaise of een hamburger. Op vrijdagavond genieten we vaak van wat lekkere fastfood, want dat hebben we nu eenmaal verdiend na een harde werkweek. Val jij ook altijd terug op de bekende klassiekers en wil je het graag eens over een andere boeg gooien? Dan moet je de rijke, geurige keuken van het Midden-Oosten eens proberen. Het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere: handgemaakte falafel, een dampende schotel met couscous en perfect gekruid lamsvlees. Hieronder zetten wij onze 5 favorieten op een rij!

1. Falafel Humus

Als je 1 keer een zelfgemaakte falafel hebt geproefd, wil je het nooit meer anders. Vooral in Israël en Libanon zijn deze gefrituurde balletjes van kikkererwten razend populair. En gelukkig komt deze lekkernij ook bij ons meer en meer in opmars. De chefs van Beni Falafel hebben dit gerecht helemaal geperfectioneerd. Falafel balletjes smaken heerlijk tussen een pita broodje met groenten en hummus. De Falafel Hummus van Beni Falafel wordt gemaakt met de lekkerste en meest verse ingrediënten. Daar wil je meteen je tanden in zetten!

2. Toshka

A post shared by SirHanry's (@sirhanrys) on

Toshka is een Arabisch platbrood dat gevuld wordt met kebabvlees en witte kaas. Vervolgens wordt het brood gebakken op de houtskoolgrill met als resultaat: een knapperig broodje met gesmolten kaas en sappige reepjes vlees. Het ultieme fastfood! Sir Hanry's is een restaurant dat gespecialiseerd is in Libanese en Syrische gerechten. Hier kun je de lekkerste Toshka bestellen! Deze wordt gemaakt met rundvlees, kaas, peterselie, uien en paprikapuree.

3. Couscous Kasbah Royal

Eén van de meest bekende gerechten uit het Midden-Oosten is couscous. Dit zijn gestoomde korrels van tarwemeel die worden toegevoegd aan vlees en groenten. In Marokko is het een gewoonte om een grote kom couscous te delen met het hele gezin. En iedereen heeft er zo zijn eigen recept. Couscous smaakt erg lekker bij een dampende tajine. En dat is waar de chef-koks van Kasbah het beste in zijn. De Couscous Kasbah Royal wordt bereid met een spies van lamsvlees, voorgekookt lamsvlees, kip en merguez. Merguez is een pittig worstje uit de Noord-Afrikaanse keuken.

4. Chicken Döner Burger

Een hamburger is zo'n typisch fastfood gerecht waar je soms echt niet aan kan weerstaan. Maar ook op de gewone hamburger bestaan heel wat lekkere variaties. Wij ontdekten de Chicken Döner Burger van Chitir Chicken. Deze burger wordt gemaakt met krokante stukjes kip van het spit, verse groenten en sausjes naar keuze. Echt subliem!

5. Schotel van de Chef

Lamsvlees wordt heel vaak gegeten in het Midden-Oosten: op een spiesje, gegrild, tussen een broodje, gemengd met couscous of in een tajine. Ons favoriete gerecht met lamsvlees is de Schotel van de Chef van Akdeniz. Dit is een assortiment van gegrilde stukjes lamsvlees die heerlijk gekruid worden. Het vlees is van de beste kwaliteit, nog lichtjes sappig van binnen en vol van smaak. Daar kunnen wij geen 'nee' tegen zeggen!

Heb je zin in een lekkere, exotische snelle hap? Dan zit je met deze 5 gerechten zeker goed! Bestel ze snel en eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application