1. Maaltijd-inspiraties
  2. Exotische tapas gerechten voor een geslaagde dag
Exotische tapas gerechten voor een geslaagde dag

Exotische tapas gerechten voor een geslaagde dag

De tapas, zoals we die kennen uit Spanje, garandeert een middag of avond vol gezelligheid. Goede wijn en talloze kleine hapjes op tafel, met een muziekje op de achtergrond, niets kan zo'n dag nog stuk maken. Met dank aan de globalizering kunnen we nu genieten van gerechten over de hele wereld en kunnen we eindelijk ons tapas-repertoir wat veelzijdiger en creatiever maken. Geniet van deze onweerstaanbare kleine exotische snacks voor een geslaagde dag.

1. Laab Kai en andere Thaise snacks

De Thaise keuken heeft niet voor niets wereldfaam verkregen. Heerlijke mixen van kruiden en specerijen die het vlees, de noedels en de rijst op smaak brengen. Naast de enorm bekende curries beschikt de Thaise keuken tevens over verschillende soorten finger foods. Laab Kai is daar een heel bekende van. Dit is een Thais voorgerecht gemaakt van heerlijk gekruide kip dat vervolgens gemixt wordt met salade en nog meer kruiden. Een heerlijk licht voorgerecht. Daarnaast hebben de Thai heerlijke garnalen, loempia's en andere kleine vleesgerechten. Yam Thai in Antwerpen heeft een breed aanbod van Thaise kleine gerechten die heerlijk zijn om te delen.

A post shared by Carma (@carmaoninsta) on

2. Sushi

We weten allemaal dat sushi zo lekker is dat het moeilijk is om te delen, maar zeg nou zelf, wat is er stijlvoller en gastvrijer dan grote schalen sushi op tafel, een berg stokjes, wat kleine schaaltjes en een fles saké? Het recept voor een geslaagde bijeenkomst. Het mooie aan sushi is ook nog dat je er alle kanten mee op kan. Vlees, kip en vegetarisch mag allemaal samen op een tafel. Zo is er voor ieder wat wils. Nou is sushi niet heel makkelijk om zelf even in elkaar te draaien, maar via Deliveroo kan je de beste sushi van België lekker thuis laten bezorgen. Probeer bijvoorbeeld Umi Sushi in Antwerpen of Sushi Point in Gent.

A post shared by ALINE (@alinevschoonhoven) on

3. Mediterraanse Mezze

In het Mediterraanse gebied is het samenkomen met familie en vrienden voor de maaltijd het belangrijkste moment van de dag. Ontelbare borden met hapjes komen uit elke hoek om de tafel te vullen. Iedereen zit gezellig samen om de dag door te nemen en te genieten van de enorme smaakexplosie die zich hier voldoet. De Mediterraanse keuken is enorm gevarieerd. Vleesgerechten worden op de gril bereid met een fantastische specerijenmix, waardoor het vlees de beste smaak krijgt. Daarnaast kan je genieten van falafel, en heb je hummus, baba ganoush en tzatziki als dips om je Zaatar brood in te dopen. Zeg daar maar eens nee tegen! Napo's in Antwerpen is een van de restaurants die de meest gevarieerde en lekkerste Mediterraanse Mezze's aanbiedt die je maar kan vinden.

A post shared by Chiara Bral (@bralchiara) on

4. Griekse Mezze

Griekse Mezze heeft redelijk wat overeenkomsten met de Mediterraanse Mezze, maar minstens net zoveel verschillen. Hier vind je ook heerlijke dips als hummus en tzatziki, die ze nog net een beetje uitbreiden met een zalm spread en tarama. Daarnaast staan de Grieken bekend om hun frisse salades met feta kaas, een perfect bijgerecht. Echte Griekse finger foods zijn de mini gehaktballetjes die met kruiden perfect op smaak zijn gebracht, of ntolmadakia, een traditionele snack van rijst gerold in wijnbladeren en een yoghurtdip. Ergon Greek Deli in Brussel is zonder twijfel het beste Griekse Mezze restaurant dat in België te vinden is.

Doe niet moeilijk en laat al deze gerechten door Deliveroo thuis bezorgen. Of op je werk. In het park. Op het strand. Waar je ook bent.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application