1. Maaltijd-inspiraties
  2. Vergeet Vrijdag Visdag. In deze visrestaurants is het Elke Dag Visdag
In Deze Visrestaurants Is Het Elke Dag Visdag

Vergeet Vrijdag Visdag. In deze visrestaurants is het Elke Dag Visdag

Zin in vis? In gerookte makreel, vissticks, gebakken kabeljauw, een visstoofpotje of Gentse waterzooi? In gegrilde sardientjes, Aziatische visballetjes, pasta met garnalen, schelvis of gefrituurde inktvis? In kaviaar, hemelse oesters, plakjes Noorse zalm of een pittig vissoepje? Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar je begrijpt ons punt: bij Deliveroo, euh, vis je nooit achter het net.

Vis is niet alleen razend lekker, het is ook hartstikke gezond. Vis zit tjokvol belangrijke voedingsstoffen, zoals proteïnen en vitamine D. Daarenboven is het 's werelds beste bron voor omega 3-vetzuren. Vis verlaagt de kans op hartaanvallen of beroertes, vertraagt de achteruitgang van je grijze massa en voorkomt zelfs depressies. Dat alles maakt vis een topkeuze is voor zij die lichaam en geest in conditie willen houden.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat je nooit nog een Amerikaanse burger mag bestellen, maar toch: slimmeriken vullen hun dieet aan met het lekkers van deze visrestaurants.

1. L'Huitrière

Voor zij die de taal van Voltaire niet machtig zijn: 'huître' is Frans voor oester. L'Huitrière betekent dus zoveel als De Oesterij. Maar hier komt zoveel meer op tafel dan enkel dat. Dit is een van de meest gerenommeerde visrestaurants van onze hoofdstad. Grote honger? Begin met de gerookte Schotse zalm, kies vervolgens voor de reuze gamba's met tijm, gekonfijte gember en Parmezaanse kaas, hap enkele oesters, garnalen en langoustines weg en sluit af met een citroenpanacotta. Hoewel L'Huitrière in Brussel ligt, kunnen ook Gentse luxepaarden hun gading vinden op Deliveroo.

2. Bia Mara

A post shared by Bia Mara (@biamara_belgium) on

Visrestaurants voor snobs? Helemaal niet! Bij Bia Mara voelt iedereen zich thuis – van notaris tot loodgieter. Dit is een Ierse keet gespecialiseerd in de ultieme specialiteit van over het kanaal – fish & chips. Heerlijk dikke, zompige frieten – gezouten met zeewier – vergezeld van een gepaneerde en gefrituurde vis. De nodige azijn maakt het feestmaal af. Onze favoriet is de vis met citroen en venkel, geserveerd met een sausje met basilicum en citroen. Bia Mara, Iers voor 'zeevruchten', serveert tijdens de lunch ook (inkt)vistaco's.

3. Huyze Paelinck

Deze naam zou zo uit een album van Kiekeboe kunnen komen, maar Huyze Paelinck is wel degelijk een echte vishandel in Gent. Dit is een onestopshop wanneer je je dinergasten vis wilt voorschotelen, maar geen zin hebt om zelf een oorlog uit te vechten in de keuken. Ga voor de uit de kluiten gewassen Noorse kreeft 'Belle Vue', inclusief huisgemaakte mayonaise en cocktailsaus, de tomaat met grijze garnalen of de schotel zeevruchten. Neem voor de volledigheid ook een flesje champagne, kwestie van helemaal indruk te maken op je eetgasten. Tien punten voor het eten, tien punten voor sfeer en gezelligheid.

4. L'Epicerie du Cirque

Een Michelin-ster op Deliveroo? Reken maar van yes! Hoewel L'Epicerie du Cirque ook vlees serveert, zijn het toch vooral de visgerechten die de aandacht opeisen. Of blijf jij onbewogen bij het aanzicht van een zeebaarsfilet met gekonfijte aardappel, gestoofde spinazie, salsa verde en koningskrab? Dachten we al. Toch is onze favoriet het gerecht op de foto hierboven – op vel gebakken tarbot met huisgemaakte ravioli van kreeft en dragon, gestoofde prei en krokante raap. Juist ja, L'Epicerie du Cirque is zeker geen vis noch vlees.

Op Deliveroo is elke dag visdag. Neem snel een kijkje!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application