1. Maaltijd-inspiraties
  2. Weg met het banale, maak plaats voor het speciale! Deze 3 Antwerpse restaurants zijn uniek
Antwerpen Is Speciaal, Deze 3 Antwerpse Restaurants Evenzeer

Weg met het banale, maak plaats voor het speciale! Deze 3 Antwerpse restaurants zijn uniek

Pluk de dag, allemaal goed en wel. Maar op sommige dagen is er helemaal niets te plukken. Het zijn van die ordinaire dagen – dagen waarop je opstaat, gaat slapen en tussendoor waarschijnlijk ook nog wat vaags hebt uitgestoken. Kortom: de routine begint te zeuren. Natuurlijk zou je je daarbij kunnen neerleggen. Elke dag braaf je oer-Vlaamse groenten en patatjes opeten. Maar waarom zou je dat doen? Weg ermee! Het leven is te kort – en te speciaal – om het zomaar weg te gooien. Want zelfs al zit je vast aan routine, toch kan je eender welke dag opfleuren. Door iets nieuws te doen, bijvoorbeeld. Probeer karate of ballroomdansen, ga vissen met je grootvader of bezoek een kunstmuseum met je kekke tante. Waarom je niet eens wagen aan de Japanse keuken? Of stel je smaakpapillen bloot aan een van de volgende unieke Antwerpse restaurants.

1. Hoeked Doughnuts

Amerikaanse cultuur 101. Als we een ding hebben geleerd van uren loeren naar Amerikaanse politiefilms (en The Simpsons), dan is het dat donuts rond zijn en een gat hebben. Hoeked Doughnuts slaat dat wereldbeeld aan diggelen. Er zijn geen zekerheden meer! Want de (gezondere) smaakbommen van deze dealer in zoetigheid zijn – jawel! – rechthoekig. Rond zijn ze dus niet – D'oh! – lekker gelukkig wel. Woo-hoo!

Bestel bij Hoeked Doughnuts en voor je het weet ben je hooked. Met onze excuses aan de open deur die we net een stevige trap hebben verkocht.

Ben je altijd op zoek naar het nieuwste van het nieuwste? Is er geen restaurant in 't stad dat jou nog nooit over de vloer heeft gekregen? Check vliegensvlug ons overzicht van de nieuwste hotspots in Antwerpen.

2. Supersoep

De gouwe ouwe Hollandse zangeres Ria Valk wist het al: de liefde van de man gaat door de maag. Daarom zingt ze in de gelijknamige carnavalskraker dat ze zich tooit met preitjes op haar dijtjes, bietjes op haar knietjes en dies meer. Op het einde van het nummer vraagt ze zich af: 'Maar wat doe ik nou met soep?' Als je het ons vraagt: smakelijk oplepelen, al zeker als die van Supersoep komt. Supersoep serveert tomatensoep en Super Soep. Die laatste varieert van dag tot dag – van pompoen met zure room en za'atar tot bloemkool-venkel-doperwtensoep met kokosmelk en wasabi. Gesnopen, mevrouw Valk? Hoop je bij het horen van de naam Supersoep op een kom soep die in superheldencape je huis binnenstormt om de dag te redden met een geweldige portie vitaminen? Nou, zo'n levering kunnen we helaas niet garanderen. Maar onze bezorgers zijn evengoed superhelden.

3. Bia Mara

A post shared by sushi (@martijnvilijn) on

Tot voor kort was 'slainté' het enige Iers-Gaelische woord dat z'n weg vond naar onze woordenschat. Het betekent zoveel als 'schol', geen toeval in een land waar het zwarte goud genaamd Guinness royaal vloeit. Dankzij Bia Maria is daar verandering in gekomen. Dat is namelijk geen misspelling van de cocktail Tia Maria, wel Iers voor 'sea food'. Hier kan je terecht voor gepaneerde vis op een bedje van halfzachte frieten met zeezout, met andere woorden: fish & chips! Wat gedacht van de Turkse versie, met een pikant sausje? Guinness serveert Bia Mara niet, maar een Vedett IPA smaakt even goed. Nu nog te weten komen wat het Ierse woord voor lekker is.

Zie je wel! Je dag ziet er weer heel wat zonniger uit en het leven lacht je tegemoet. Gewoon even bestellen bij Deliveroo. Alsjeblieft, dankjewel.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application