1. Maaltijd-inspiraties
  2. Doordeweeks, lekker en voedzaam - 5 x dagelijkse kost om van te smullen
De lekkerste dagelijkse kost met deze 5 voedzame gerechten

Doordeweeks, lekker en voedzaam - 5 x dagelijkse kost om van te smullen

Jeroen Meus is in Vlaanderen de koning van de dagelijkse kost. Elke dag tovert hij gezonde en lekkere maaltijden op tafel in zijn gelijknamige programma. En daar halen veel Vlamingen hun inspiratie uit. Elke dag een gezond en gebalanceerde maaltijd op tafel zetten is niet altijd evident. Zoek jij op dit moment ook nog een antwoord op de vraag: 'Wat eten we vanavond?' Dan zit je op deze pagina helemaal goed! Hieronder vind je 5 lekkere maaltijden met een gezonde mix van groenten, vlees, vetten en koolhydraten.

1. Maki Mix Large

A post shared by oburmadams (@oburmadams) on

Je dagelijkse kost hoeft niet altijd te bestaan uit aardappelen met vlees of pasta. Waarom zou je niet eens afwisselen met een heerlijk sushi gerecht? Zo doorbreek je meteen die dagelijkse sleur. Bovendien is sushi een volwaardige maaltijd met groenten, rijst en vis. Zo krijg je meteen heel wat gezonde voedingsstoffen binnen. De lekkerste sushi kun je bestellen bij Wagamama Sushi. Kies je voor de Maki Mix Large dan krijg je een sushi menu met 14 overheerlijke sushi rolls. Smakelijk!

2. Gestoomde Kip met Chinese Champignons

Met een wokgerecht zit je op een doordeweekse dag altijd goed. Lekkere noedels, kip, champignons en groenten. Meer moet dat niet zijn. Bij Annie's Noodlebar bestel je zonder twijfel de allerlekkerste noedels en wokgerechten. Alle ingrediënten zijn super vers en worden heerlijk op smaak gebracht met lekkere kruiden. Dit adresje staat dan ook niet voor niets bekend als de beste wok van 't stad!

3. Chicken Wok

A post shared by Tamo (@tamo.antwerp) on

En om nog even in de wok sfeer te blijven kloppen we aan bij Tamo. In dit restaurant worden ook elke dag de lekkerste wokgerechten klaargemaakt, maar dan met een oosters tintje. De Chicken Wok is een gerecht met gewokte kip en groenten in oestersaus en als bijgerecht krijg je rijst. Een lekkere en volwaardige maaltijd vol verse en gezonde ingrediënten!

4. Zeebaars

Wat ook niet mag ontbreken is een lekker gebakken stukje vis met wat aardappelen en groenten. Dit smaakt altijd en het biedt je ook alle nodige voedingsstoffen. Wij kozen voor de Zeebaars van Zurich. Dit is een uniek adresje waar elke dag fijne gerechten vol smaak worden bereid. De Zeebaars die je hier kunt bestellen is dagvers en perfect gebakken en wordt geserveerd met spinaziepuree en een slaatje. 

5. Stoemp van de Dag met Chipolata

En natuurlijk mag een typisch Vlaams gerecht niet ontbreken in onze dagelijkse kost. Wat dacht je van stoemp met chipolata? Traditioneler kan bijna niet en oh wat smaakt dit lekker! Dit is een gerecht waar iedereen spontaan blij van wordt, zowel jong als oud. En nee, het is niet nodig om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Bij Den Artist kun je de lekkerste Stoemp van de Dag met Chipolata bestellen. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Zo, nu weet je meteen wat je op tafel moet zetten om de week door te komen. Deze 5 gerechten zijn enorm lekker én evenwichtig. Geef meteen je bestelling door op Deliveroo en laat het smaken!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application