1. Maaltijd-inspiraties
  2. Decadent, Decadenter, Chocomousse. Deze Potjes Heerlijkheid Laten Geen Mens Onbewogen
Chocomousse, Zelfs Lodewijk XVI Was Er Verzot Op

Decadent, Decadenter, Chocomousse. Deze Potjes Heerlijkheid Laten Geen Mens Onbewogen

Om te bepalen of een computer menselijke intelligentie kon vertonen, ontwikkelde de Britse wiskundige Alan Turing z'n befaamde turingtest. Had ie niet hoeven te doen. Het is namelijk veel gemakkelijker om die computer een potje chocomousse voor te schotelen. Geen mens kan namelijk weerstaan aan chocomousse. Zo valt die machine meteen door de mand.

Volgens sommige bronnen maakte een Franse kok voor het eerst chocomousse in de 18e eeuw. Andere menen dat een Zwitsers dienaar van Lodewijk XVI de uitvinder was van deze lekkernij. Dat moet toch geruststellend geweest zijn voor de laatste koning van Frankrijk: hij mag dan al op de guillotine geëindigd zijn, maar tenminste niet zonder chocomousse geproefd te hebben.

Vol en romig, maar toch luchtig; van pure, melk- of witte chocolade; al dan niet met cognac – het maakt niet uit: we zijn er verzot op alle varianten. Niets zegt decadent als chocomousse. Het is de perfecte afsluiter van een geslaagde maaltijd, een heerlijk dessertje, de kroon op het werk. Wie in volgende restaurants eet, weet dus wat gedaan: zorgen dat je nog een gaatje hebt voor een portie bruin goud.

1. Foodmaker

A post shared by Foodmaker (@the_foodmaker) on

In de Foodmaker in Gent is het oppassen! Oppassen dat je je niet helemaal rond eet aan de Grand Cesar, een slaatje van Romeinse sla, kip, Caesar-dressing, Grana Padano, kerstomaten en croutons. Je moet ook de wrap van gerookte zalm, verse kaas, komkommer, spinazie en appel zien te weerstaan. Om nog maar te zwijgen van de vegetarische Marokkaanse couscous met amandelen, courgette, abrikoos en een hele resem aan kruiden. Stap je toch in een van die talloze vallen… wel ja, dan kan je de heerlijke chocomousse van de Foodmaker in het slechtste geval nog in een plastic potje meenemen naar huis.

2. Exki

A post shared by EXKi (@exki) on

In de categorie: eens iets anders. Heiligschennis, zo zouden conservatieveling met te weinigen fantasie het noemen, deze chocopudding met zoete aardappelen van Exki in Brussel. Kan goed zijn, maar zij hebben dit lekker potje dan ook nog nooit leeg gelepeld. Omdat het niet altijd chocomousse moet zijn. Qua verrassende dessert kent Exki sowieso z'n gelijke niet. Of hoe vaak heb je al van chocoladebietfondant of amandel-pompoencompote gesmikkeld? Voor de traditionelere geesten: ze hebben ook taart.

3. Eetcafé 't Prison

Zelden een etiket geweten dat zo misleidend was. Afgaande op de naam, 't Prison, hadden wij hier namelijk veredelde gevangeniskost verwacht: droog brood van minstens twee maand oud, een visbouillonsoepje zo slap dat je het ook gewoon water kon noemen, een stuk vlees waarmee je een mens kan doodkloppen. Dat laatste is voor gevangenen trouwens een heel slecht idee, tenzij ze graag nog wat blijven plakken. Enfin, we dwalen af. Wat we maar willen zeggen: niets van dat alles in 't Prison. Integendeel, verse Vlaamse kost én de beste chocomousse van Gent. Bajesleven-deluxe.

4. Lucy Chang

A post shared by Lucy Chang (@lucychang_be) on

Ook Aziaten zijn verlekkerd op chocolade. Dat menen wij toch af te leiden uit het menu van Lucy Chang. Het restaurant dat Antwerpenaren Thais, Vietnamees, Cambodjaans, Maleisisch en Chinees leert eten, serveert namelijk ook chocomousse als dessert. Ideaal om je tong te verzachten na al die pikante Thaise soep of pittige groentjes uit de wok. Topplan, Lucy.

Hoog tijd voor een decadent momentje voor jezelf? Bestel via Deliveroo de lekkerste kommetjes chocomousse van het land en… genieten.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application