1. Maaltijd-inspiraties
  2. De kers op de Brusselse taart: handleiding voor de lekkerste taart en cake van de hoofdstad
Cake Is Life: De Beste Adresjes In Brussel Voor Zoetebekken

De kers op de Brusselse taart: handleiding voor de lekkerste taart en cake van de hoofdstad

Zet je schrap, want hier komt de beste levensles die je vandaag zal horen: er is geen reden nodig om taart te eten! En als je daar geen genoegen mee neemt, bedenk je dan dat er elke dag wel ergens iemand jarig is. Wie lust er nu geen stukje taart? Wij kennen zelfs zoetebekjes die standaard een taartschep en een koffielepeltje in hun broekzak hebben zitten. Je weet namelijk nooit wanneer er ergens taart, cake of aanverwante zoetigheden geserveerd worden. Niet dat wij altijd bestek nodig hebben om te eten.

Met aardbeien of citroen, bedekt met chocolade of zoute karamel, geglazuurd of met slagroom. Koekjestaart met hagelslag, simpele appel cake, tiramisu, cheesecake, baklava of Napoleontaart. Heb je nog een uurtje? Want zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wat betreft taart en cake discrimineren we niet: we vinden ze allemaal even lekker!

Misschien ben je sceptisch, vermoed je dat Brussel niet de taarthoofdstad van de wereld is die wij ervan maken. Je droomt weg naar Weense koffiehuisjes, waar dikke plakken overheerlijke cake worden gesneden die naast je koffie terechtkomen. Naar de patissiers van Parijs, die zo bekendstaan om hun overheerlijke zoetigheden. Dat is je recht, maar weet dat Brussel niet voor die steden moet onderdoen. Ga dus maar een potje wenen, Wenen. En Parijs, eet je hart uit! De beste desserts vind je in Brussel, en wel hier:

1. Renard Bakery

What did the fox say? Wel, als hij evenveel verstand had van desserts als van kippen stelen, dan zei hij waarschijnlijk: 'Doe mij maar een frambozentaartje van Renard Bakery.' Geef 'm maar eens ongelijk, het ziet eruit om duimen, vingers en klauwen van af te likken. Maar vergeet ook de andere beestige lekkernijen niet, want Renard versiert z'n taartjes even graag met bananen, chocolade, citroencrème of bosbessen. Je kan hier eveneens terecht voor al je brood en koffiekoeken.

Bestellen bij Renard Bakery.

2. La Cucina Delle Zie

Als Google Translate ons niet in de steek laat, is deze bakkerij het werkterrein van iemands (Italiaanse) tante. Die tante maakt huwelijkstaarten, maar gelukkig niet alleen dat. Kwestie van niet te prematuur in dat vermaledijde bootje moeten stappen. Je kan er ook terecht voor een groot arsenaal aan cupcakes – vanille, chocolade marshmallow, Oreo en framboos, om er maar enkele te noemen. Wij zijn evenwel voornamelijk geïnteresseerd in de stukken taart, ware meesterwerkjes die je bijna spijt doen hebben dat je er je tanden inzet. Gooi gerust een muntstuk op; wij weten ook nooit of we nu trek hebben in de worteltaart dan wel de Red Velvet Cake. Beslissingen, beslissingen.

Bestellen bij La Cucina Delle Zie.

3. Forcado

A post shared by Gwen (@gwenmuller79) on

Pastéis de Belém of pastéis de nata, zo heten ze in het Portugees, de lekkere gebakjes van room uit de Portugese hoofdstad Lissabon. Forcado injecteert een welgekomen portie Portugal in Brussel. Smul met vrienden (of helemaal alleen voor de extra hongerige) van de boxen met 10 taartjes. Of bestel de individuele pastéis van jouw voorkeur: vanille, speculaas, citroen, chocola of koffiecrème. Voor de koffiefreaks: je kan hier ook ongemalen koffiebonen kopen.

Bestellen bij Forcado.

Het venijn zit 'm deze keer niet in de (s)taart. Integendeel. Voel je na het lezen een onverklaarbare zin in zoet, dan ben je bij Deliveroo aan het juiste adres. Voor zout trouwens ook.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application