1. Maaltijd-inspiraties
  2. Vandaag op het menu: taco’s!
Vandaag op het menu: taco’s!

Vandaag op het menu: taco’s!

Taco's hebben tegenwoordig een nieuw gezicht. Een groot aantal nieuwe Mexicaanse restaurants hebben onlangs de deuren geopend op verschillende plaatsen in België, klaar om je authentieke en verrassende smaken te serveren. En wij brengen het graag naar jouw deur. Denk aan zacht gestoofd vlees en krokante, gebakken vis in de traditionele, zachte maïstortilla's, afgewerkt met een verse, vitale saus. Daar krijgen wij het alvast warm van! Je kan terecht bij CHEZWaWa, Mixco Urban Mexican Taste en Mex y Fresh... wij vinden hun taco's absoluut te gek!

Een oude topper

Deliveroo

Als we aan taco's denken, stellen we ons meestal ronde maïstortillas met heerlijke vullingen voor. Iedereen heeft wel z'n voorkeur en de mogelijkheden zijn onbeperkt. We weten allemaal hoe we onze taco's willen.

Of het nu met kip vanbinnen is, rundvlees, zeevruchten, varkensvlees, kaas of groenten, en saus, koriander, room, ajuin, guacamole, tomaten in schijfjes, met taco's kan je eender welke kant uit. Mes en vork heb je niet nodig, maak je handen er maar lekker vuil aan en geniet van een onvergetelijke ervaring!

De explosieve geschiedenis van de taco

 Deliveroo

Niemand weet precies waar taco's ontstonden. Er werden aanwijzingen gevonden van dit gebruik in de Vallei van Mexico waar mensen ze met vis aten, maar het duurde tot de 16de eeuw tot het eerste tacofeest voor Europeanen in tekstbronnen verscheen, opgetekend door een Spaanse veroveraar.

Nog een theorie verwijst naar de Mexicaanse zilvermijnen in de 18de eeuw. Een 'taco' betekende in die context een hoop buskruid in een vel papier dat gebruikt werd als explosief. Hoewel deze taco's natuurlijk niet om op te eten waren, toch werd er later ook over 'tacos de minero' (taco van de mijnwerker) gesproken. Waar ze ook vandaan komen, we zijn in elk geval blij dat ze nu bestaan.

Iets nieuws en iets ouds

Deliveroo

Bij Mixco Urban Mexican Taste, houden ze de zaak traditioneel. Hun Taco CochinitaPibil verwijst naar een bereidingswijze die al in gebruik was vóór Columbus ooit voet aan wal zette. Het Yucataanse woord 'pibil' refereert naar aarden potten die gebruik werden om varkensvlees langzaam te stoven. En omwille van deze traditie zou het bijna onbeleefd zijn de taco's met langzaam gestoofd varkensvlees niet uit te proberen, zeker in een marinering met de unieke kruidencombinatie, verkoolde look, afgewerkt met enkele druppels bitter sinaasappelsap uit Sevilla.

Mex y Fresh geeft je de macht in handen en laat je zelf beslissen over hoe je je taco wilt samenstellen. Kies uit gemarineerde, gegrilde kip, zacht rundvlees of groenten. Wij zelf kunnen niet zonder de chorizo, gemaakt van varkensvlees uit de Ardennen, gemarineerd in rijke, pikante 'adobo'-saus voor het de grill op gaat. Deze bereiding voegt een heet aspect toe en daar zijn wij gewoon dol op. Kies nog aardappelen met rozemarijn of koriander en limoenrijst om je schotel te vervolledigen, beslis hoe pikant je het wil en neem er nog wat extra's bij. Waarom gaan voor eender welke taco als je zelf je favoriet kan creëren?

Ook bij CHEZWaWa is het al doe-het-zelf wat de klok slaat. Er zijn ook, naast de klassieke vullingen, vele vegetarische opties. Prop ze vol met gegrilde groenten en guacamole of pikante tofu, witte rijst en zwarte bonen... en vergeet de saus niet! Hou je van pikant eten? Ga dan zeker ook voor de jalapeñopepers!

Heb je er zin van gekregen? Bekijk het uitgebreid taco-aanbod hier op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application