1. Maaltijd-inspiraties
  2. Op culinair weekend in Antwerpen
Op culinair weekend in Antwerpen

Op culinair weekend in Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met meer dan 50000 inwoners en een wekelijkse stroom aan toeristen uit de hele wereld. Het is een ideale plek om te winkelen op de gezellige Meir of in de hippe Kammenstraat. Ook voor cultuur en geschiedenis ben je in Antwerpen op de juiste plek met de vele verschillende soorten musea, authentieke kerken en gebouwen en gezellige pleinen. Maar wat Antwerpen zeker en vast ook is, is een culinaire topstad met een uitgebreid aanbod aan gezellige restaurants en brasseries. Je vindt er voor elk wat wils.

De stad Antwerpen is een echte smeltkroes van heel wat verschillende culturen en dat weerspiegelt zich in het culinaire landschap. Niet alleen de typische buitenlandse keukens zoals de Italiaanse, Chinese of Franse zijn er vertegenwoordigd, maar ook heel wat Libanese, Japanse en Spaanse restaurants hebben een plekje in de Antwerpse binnenstad en omliggende wijken.

1. Belgische gehakballen

A post shared by Balls & Glory (@ballsnglory) on

Verder zijn er ook heel wat fantastische Belgische initiatieven die een plekje hebben in het centrum van de grootste stad van Vlaanderen. Zoals bijvoorbeeld de fantastische gehaktballen van Wim Ballieu's Balls & Glory. Je kan er kiezen tussen balletjes van varkensvlees, kip of een vegetarische optie telkens met een heerlijke vulling. Als bijgerecht is er dagelijks een heerlijke stoemp of verse salade. Kan je niet kiezen? Dan zijn er ook share platters met eentje van elke soort gehaktballen.

2. Belgische glorie

Bij De Bomma kun je terecht voor Belgische klassiekers, zoals oma ze maakt. Van lekkere vol-au-vent tot stoverij of witloof in de oven. Alle klassiekers hebben een plekje op de kaart. En verder is er ook een heleboel keuze uit typisch Belgische groenten en aardappelgerechten als bijgerecht. En ook de dessertjes zijn helemaal zoals in oma's tijd zoals lekkere rijstpap en chocomousse.

3. Kip aan het spit

Een andere echte Belgische klassieker is kip aan het spit. En voor de lekkerste kipgerechten moet je bij Poule & Poulette. Naast hun kip aan het spit hebben ze er ook kipburgers, wraps en salades met kip. En voor de kleinsten onder ons hebben ze ook lekkere verse chicken nuggets. Ze hebben ook een groot aanbod bijgerechten zoals salades, appelmoes en aardappelgerechten. En een ruime keuze aan koude en warme sauzen.

4. Ijs

Ook voor zoetigheden ben je in Antwerpen op de juiste plek. Zo is er Crème Marieke in de Lange Koepoortstraat waar je terecht kan voor ambachtelijk ijs en dessertjes, waar zowel jij als je trouwe viervoeter van kunnen genieten. Ze hebben hier namelijk ook hondenijs!

5. Frozen yoghurt

Zin in ijs, maar niet in de calorieën? Een iets gezonder alternatief dan het ijs van Crème Marieke is de frozen yoghurt van Moochie. Er zijn een heleboel smaken om van te kiezen; van naturel tot aarbei of iets exotisch, zoals mango. En je kan bij elke frozen yoghurt kiezen tussen een heleboel verschillende toppings, zoals vers fruit, chocolade, hagelslag, ... die deze lekkernij nog zaliger maakt.

Waar wacht je nog op? Zak snel af naar Antwerpen voor een geweldig culinair weekend. Nog meer inspiratie nodig? Check dan snel Deliveroo voor de beste restaurants van 't Stad.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application