1. Maaltijd-inspiraties
  2. Creatief Met Nutella Op Wereld Nutella Dag
Creatief Smullen Met Nutella Gerechten Op Wereld Nutella Dag

Creatief Met Nutella Op Wereld Nutella Dag

Er is een reden waarom Nutella inmiddels wereldfaam heeft behaald. Wie houdt er nou niet van een heerlijke pot vol smeuïge chocoladepasta? Wereldwijd zijn er ongelooflijk veel recepten gecreëerd met dit magische goedje. Om Wereld Nutella Dag met jullie te vieren, willen we hier graag de beste gerechten voor jullie uiteenzetten. Heerlijk te bestellen, af te halen of gewoon thuis te maken!

1. IJs en wafels

Zie je het al voor je: een echte Belgische wafel, vers uit de wafel toaster, druipend in het bruine chocoladegoedje genaamd Nutella. Er is niks beters wanneer je de straten van een van onze Belgische steden hebt ontdekt, of wanneer je gewoon lekker lui op de zondagmiddag een wafel voor je deur laat brengen door de Australian winkel. Dan krijg je er ook nog een bolletje van het heerlijkste Australian ijs bij, want als je toch voor die verwennerij gaat, doe het dan maar goed!

2. Broodje Nutella & banaan

Restaurant Shanklish is een Libanees en Mediterraans restaurant. De Libanezen staan erom bekend het meest heerlijke brood te bakken. Zo ook hier. Ze bakken hun brood thuis op natuurlijke en ambachtelijke wijze. De specialiteit van dit restaurant is hun broodje Nutella en banaan, en als ze het hun specialiteit noemen, moet dat zeker wel wat beloven! Een heerlijke stevige start van de dag voor iedere zoetekauw.

3. Nutella & Banaan Empanada

A post shared by Nicolas Mathy (@mathynicolas) on

Dit is natuurlijk fushion op zijn best! We zijn inmiddels allemaal bekend met de fushion keukens, waarin gerechten van overal ter wereld met elkaar gecombineerd worden om een speciale heerlijkheid te creëren. Restaurant Tota in Antwerpen heeft wel wat heel bijzonders bedacht. Een traditionele Mexicaanse empanada, maar dan gevuld met banaan en Nutella, en afgetopt met een heerlijke toef slagroom. Smullen!

4. Nutella Pizza

Kan je een Nutella Pizza ook rekenen onder fushion? Een Italiaanse pizza, maar dan niet met tomatensaus en allerlei gezonde dingen, maar lekker belegd met Nutella, en bestrooid met een dun laagje poedersuiker. Een beetje veel om alleen naar binnen te werken, maar heerlijk om te delen! Check Del Popolo Pizza in Antwerpen voor de beste Nutella pizza's in België. Ben je niet in Antwerpen, maar in Brussel ga dan voor Pizza Mniam-Mniam, die een nog grotere Nutella pizza maakt, mét decoraties!

Nog meer inspiratie voor de lekkerste taarten en cakes van Brussel vind je hier!

5. Bagels en muffins

Hou het simpel, als tussendoortje of misschien wel als ontbijt, een heerlijk vers gebakken bagel van de Ba.Ba Bagel Bakery besmeerd met Nutella. Maar dit restaurant heeft ook nog iets extra bijzonders, namelijk de muffin gemaakt met Nutella. Je kan kiezen uit een vanille Nutella muffin of een dubbel chocolade Nutella muffin. Voor iedereen die toe is aan een flink portie zelfverwennerij is dit een absolute must!

Al deze heerlijke smeuïge Nutella gerechten zijn online te bestellen via Deliveroo, voor iedereen die even toe is aan een instant energie kick!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application