1. Maaltijd-inspiraties
  2. Courgettesoep of preisoep? Laat die lentekriebels maar komen met deze 5 lichte lentesoepjes!
5 Fleurige Lentesoepjes - Courgettesoep, Paprikasoep En Meer

Courgettesoep of preisoep? Laat die lentekriebels maar komen met deze 5 lichte lentesoepjes!

Eindelijk lente! De dagen worden weer wat langer en de temperaturen gaan langzaam, maar zeker omhoog. Nu de natuur weer in volle bloei staat, kunnen we opnieuw genieten van lichte lentesoepjes, zoals courgettesoep of tomatensoep met paprika. Schuif die dikke winterse soepen maar opzij en laat je verleiden door deze 5 lekkere lichte lentesoepen.

1. Tomaat Paprika

A post shared by Paulette (@paulette_gent) on

In de winter kiezen we steevast voor een dikke tomatensoep met balletjes, maar in de lente mag het natuurlijk wel iets minder zwaar zijn. Een soepje van tomaat en paprika is dan een uitstekend idee. Deze lichte soep is extra smaakvol door de paprika en de verse kruiden die erin vermengd worden. Erg lekker voor op een zonnige lentedag. Bestel meteen een grote kom soep Tomaat Paprika met croutons bij Paulette. Hier kun je elke dag de lekkerste zelfgemaakte soepen bestellen.

2. Soep van de Dag

In veel restaurants kun je 'de soep van de dag' bestellen. Dit zijn dagverse soepen die gemaakt worden met groenten van het seizoen. In de lente wordt er heel vaak gekookt met asperges, wortelen, broccoli, champignons, paprika, tomaten en prei. En ook bij Soepplus staat er zo'n lekker verse Soep van de Dag op het menu. Laat je verrassen en smul van een heerlijke verse lentesoep. Je kan hier een gewone portie bestellen of meteen een hele liter.

3. Soep van zoete aardappel, wortel en kokos

Bij Coup de Soup kun je de beste soepen bestellen. Alle soepen worden vers gemaakt en geserveerd met 2 verse sneetjes 23 granen brood en boter. En wat heb je hier een geweldige keuze! Zoveel lekkere lentesoepen, daar worden wij spontaan gelukkig van. Onze favoriete soep is de Soep van zoete aardappel, wortel en kokos. De kokosmelk geeft deze soep een exotisch tintje waardoor je meteen naar de zomer gaat verlangen. Naast kokosmelk bevat deze soep ook nog ajuin, wortel, zoete aardappel, gember, kurkuma en kerrie. Lekker fris en een tikkeltje tropisch.

4. Dagsoep

A post shared by I M K E ✨ (@pastellics) on

Simply Emily, de naam zegt het zelf al. Hier kun je genieten van eenvoudige en pure gerechten zoals soepen, quiches en wraps. De lekkerste soepen zijn meestal het eenvoudigst en dat proef je bij Simply Emily meteen. Ook hier staat er een verse Dagsoep op de menukaart en dit zijn net de soepjes die het lekkerst zijn. De dagsoep wordt vers gemaakt met de lekkerste groenten uit het seizoen. Daar krijg je nog meer lentekriebels van.

5. Preisoep

Een typische lentegroente is prei. En ook met deze groente kun je de lekkerste lichte soepen bereiden. Prei wordt vaak als basis gebruikt, maar het is ook erg lekker als hoofdingrediënt. En dat bewijzen de chefs van Souplounge. Zij weten perfect hoe ze een heerlijke preisoep moeten bereiden. Deze lichte lentesoep wordt geserveerd met 2 minibroodjes en een appel. Zo heb je meteen een volledige, lichte en gezonde lunch!

Kunnen deze lentesoepjes met verse groenten jou wel bekoren? Dan moet je dringend surfen naar Deliveroo. Hier vind je nog meer lekkere lichte soepjes voor het ultieme lentegevoel. 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application