1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het geheime ingrediënt is… kaas. Zet je tanden in deze vijf heerlijke cheesecakes
Zeg Eens Cheese - Vijf Lekkere Kaastaarten In België

Het geheime ingrediënt is… kaas. Zet je tanden in deze vijf heerlijke cheesecakes

"Een dessert zonder kaas is als een mooie vrouw met slechts één oog", meende Jean Anthelme Brillat-Savarin, een Franse gastronomische essayist uit de 18e en 19e eeuw. De foodieblogger van zijn tijd, zeg maar.

Uiteraard had Brillat-Savarin het over de gewoonte van zijn landgenoten om na het hoofdgerecht een Camembert of blauwschimmelkaas aan te snijden, maar wij zijn graag creatief met de geschiedenis: misschien bedoelde hij wel kaastaart. En dan geven we hem volhartig gelijk. Want is er iets beter om een maaltijd af te sluiten dan een heerlijk plakje cheesecake?

Of het driehoekig lekkernijtje nu gemaakt is van roomkaas, ricotta, mascarpone of plattekaas, smaak gegeven met limoen, aardbeien of verkruimelde koekjes, het maakt niet uit: kaastaart smaakt ál-tijd en overal. Van Afrika tot in Amerika, van op de Himalaya tot in de woestijn. En ook in Antwerpen en Brussel, moest je daaraan twijfelen.

1.Carroterie

Opletten geblazen: op het menu van Carroterie staat zoveel hartig lekkers – wat gedacht van de Bohemian Wrapsody? - dat je maar beter goed doseert, kwestie van nog een plaatsje in je maag over te houden voor het dessert. En twijfel er vooral niet aan dat die zelfdiscipline de moeite waard is, want de cakes van Carroterie zijn zulke meesterwerken dat het haast zonde is om er je vork in te zetten. Om maar te zeggen dat we fan zijn van de Vegan Mojito Cheesecake, een – even ademhalen – thuisbereide, biologische, veganistische en glutenvrije cheesecake van cashewnoten, limoen en agavesiroop. Wie had gedacht dat gezond zo lekker kon zijn?

Bestel snel bij Carroterie.

2.Ellis Burger Mechelen

Uiteraard ga je hier vooral voor de Burgers met hoofdletter B: smaakbommen met jalopeñopepers, cheddarkaas of portebello champignons. Mmm! Maar wist je dat de kanjers van Ellis Burger ook prima overweg kunnen met zoets? Je gelooft ons niet? Ga het vooral met je eigen ogen zien. Of, in dit geval, met je eigen smaakpapillen proeven. Hun cheesecake laat het gros van de concurrentie ter plaatse achter.

Ellis, who is Ellis?

3.Mockamore

Wat is er beter dan een lekker kopje koffie? Een lekker kopje koffie gevolgd door een kaastaart, tiens! Mockamore mag dan vooral bekendstaan als legale dealer van het verslavende bruine goedje, maar ook hun niet-vloeibaar spul mag er wezen. Broodjes en bagels, jawel, al komen zoetebekjes evenzeer aan hun trekken. Mockamore's cheesecake komt met of zonder frambozencoulis. Ons advies: mét. Duh!

Mi amore, hier is Mockamore.

4.Domenica

A post shared by DOMENICA (@domenicabrussels) on

Gemaakt in Italië? Yes! Begin dat water in je mond al maar te kanaliseren vooraleer je hele bureau volhangt met speeksel. Naast pizza en salades serveert Domenica met trots haar porties dolce. En ja, je kan kiezen voor een klassieke tiramisu. Daar doe je uiteraard niets mis mee. Maar het is ook een veilige keuze – hoorden we daar iemand 'saai' fluisteren? Waarom eens niet opteren voor iets avontuurlijker? Zoals hun cheesecake van amaretti en peer bijvoorbeeld? Hoe zeg je 'verrukkelijk' in het Italiaans?

Mamma mia, bestellen bij Domenica!

5.EXKi

A post shared by EXKi (@exki) on

Sinterklaas mag z'n Pieten dan al de kolenkamer van de stoomboot hebben ingejaagd, voor de terugtocht naar Spanje, maar dat moet jou niet beletten om je tegoed te doen aan al dat heerlijke speculaas. Bij EXki weten ze dat deze cheesecake met Speculoos tijdloos is. Dank u Sinterklaasje!  Dank u, EXKi en Deliveroo!

Gooi wat in m'n schoentje, EXki.

Genoeg theorie, tijd voor praktijk. Haast je als de bliksem naar de pagina van Deliveroo en… denk eens aan onze Franse vriend uit de inleiding terwijl je al dat lekkers bestelt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application