1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ontdek Brussel op een volle maag met de hipste restaurants
Ontdek Brussel op een volle maag met de hipste restaurants

Ontdek Brussel op een volle maag met de hipste restaurants

Weekendje weg in Brussel? Geen nood, we've got you covered. De Belgische hoofdstad is zo goed gevuld met eetgelegenheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het ene na het andere hippe restaurant springt als een paddenstoel op in de stad. Waar jij de ultieme combinatie van sfeer, heerlijk eten en een vriendelijke prijs vindt, lees je hier. Handig ingedeeld in precies datgeen waar je naar op zoek bent: ontbijt, lunch, luxe diner, romantisch, familie, vegetarisch

1. Ontbijt

Nabij het Paleis van Justitie in Brussel vind je Peck 20. De ultieme plek om rustig wakker te worden. Het interieur van het restaurant is modern, open en licht. Geen van de bezoekers kan ophouden met praten over de Eggs Benedict die Peck 20 vers klaarmaakt. Daarnaast hebben ze een fantastische Breakfast Burrito met ei en het katermedicijn WhatHaveIDoneYesterday, een wrap waarmee je je dag goed begint. Niet onbelangrijk is tevens de goede koffie en de vers gemaakte sappen en smoothies. MOK is een goede optie voor diegene die op zoek is naar de meest verse koffie en een vegetarisch ontbijt. Klik hier voor nog meer inspiratie voor de beste ontbijtplekken in Brussel.

2. Lunch

A post shared by EXKi (@exki) on

Het geweldige aan EXKi is dat ze talloze filialen verspreid over Brussel hebben. Je komt er altijd wel eentje tegen. En wie wilt er nou niet een gezonde, natuurlijke eetplek overal om de hoek hebben? Bij EXKi streven ze ernaar om voornamelijk seizoens- en streekproducten te gebruiken en gebruiken ze zo duurzaam mogelijke boeren om producten bij af te nemen. Een grote stap in de richting van het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Niet verrassend zijn de gerechten ook een stuk voller van smaak. EXKi heeft de keus uit talloze gerechten en is dan ook heerlijk door de dag heen, maar met name voor de lunch. Nog meer fantastische plekken voor lunch of brunch in Brussel vind je hier.

3. Koffiepauze

Tevens uitstekend voor ontbijt en lunch, maar dankzij haar grote selectie aan zoetigheden toegevoegd aan de "koffiepauze": Le Pain Quotidien. De heerlijke versgemaakte chocolade eclair of brownie gaat perfect samen met een kop koffie. Ze hebben ook heerlijke appelkruimeltaart en minitaartjes met citroen of caramel.

4. Luxe diner

A post shared by Presilia (@presiliamalila) on

Voor regionale specialiteiten in een mooi jasje, op excellente wijze bereid en vergezeld van de beste wijnen of Belgische bieren moet je bij Au Vieux Bruxelles zijn. Het restaurant is al sinds mensenheugenis een begrip in Brussel. De streekgerechten die je hier vindt, kan je nergens zo goed bereid vinden. Heerlijke mosselen in het juiste seizoen, eend of slakken, waar je smaakt ook ligt, hier vind je zeker iets waar het water je van in de mond loopt.

5. Romantisch

Het beste zeevruchtenrestaurant van Brussel moet wel L'Huitrière zijn. Deze plek is ideaal om met je geliefde van een schaal oesters en een glas koude witte wijn te genieten nadat je de hele dag Brussel hebt ontdekt. Ze maken fantastische plateaux die perfect zijn om met twee te delen. Ze hebben de beste kreeft in het land. De tafels zijn mooi aangekleed met witte lakens en zilverwaar en kaarslicht om de perfecte atmosfeer te creëren.

6. Familierestaurant

Het is natuurlijk heerlijk om met het hele gezin een paar pizza's op tafel te gooien en van allemaal een stukje te nemen. Maar het kan ook gewoon veel beter. Pizzeria Posto al Sole maakt gewoon één gigantische pizza met allerlei verschillende topping zodat je gezellig met zijn allen van een pizza kan genieten!

Geen zin om je hotelkamer uit te komen tijdens je weekendje rust? Geen nood! Al deze restaurants in Brussel bezorgen ook gewoon voor je deur, met Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application