1. Maaltijd-inspiraties
  2. Deze brunchspots doen het hart van iedere Brusselaar sneller slaan
Brunchen In Brussel: 5 Spots Om Je Weekend Extra Kleur Te Geven

Deze brunchspots doen het hart van iedere Brusselaar sneller slaan

Poëtische zielen noemen brunch een ontbijt zonder alarmklok. Het is weekend en jij hebt helemaal géén verplichtingen. Nul, nada. Geen werk waarnaar je moet hollen, geen kinderen te droppen in de crèche, geen rekeningen die nog betaald moeten worden. Niets van dat alles, héérlijk!

Het is het ideale moment om te genieten van die zeeën van tijd, bijvoorbeeld door uitgebreid te brunchen. Geen gehaaste kom muesli die je naar binnen lepelt terwijl je het lunchpakket van je kroost ineen flanst, noch een bekertje koffie dat je drinkt in de file op weg naar het werk.

Nee, in plaats daarvan savoureer je elke hap die je neemt van die croissant met confituur, smaakt elke slok koffie beter uit porselein dan uit karton en lees je de weekendkrant in je peignoir. Aah! Brunchen is het schoonste wat er is, of je dat nu met je partner doet dan wel in het goede gezelschap van je eigen ukkie. En zoals je weet: een zondag aangenaam doorgebracht is een week lang tevredenheid.

Wij zochten voor jou de 5 beste brunchspots van Brussel.

1. Renard Bakery

A post shared by Renard Bakery (@renardbakery) on

Een zondag zonder croissants is als een café zonder bier, Brussel zonder Manneke Pis, een kip zonder ei, Donald Trump zonder oranje haar,… enfin, je begrijpt wat we bedoelen. De croissants van Renard Bakery zijn zo volmaakt dat we gerust ons hele leven niets anders meer zouden eten tijdens het brunchen. Ware het niet dat bij Renard ook yummy chocoladebroodjes, abrikozenflappen, puddingkoeken, Berlijnse bollen, eclairs, frambozentaartjes en pistolets uit de over komen. Keuzestress!

Bestellen bij Renard Bakery is easy as pie.

Zin om te ontbijten in stijl, maar geen trek in al het werk dat erbij komt kijken? Deliveroo helpt je uit de nood. Kijk op onze Brusselse ontbijtpagina en je vindt gegarandeerd iets naar je zin.

2. The Foodmaker

A post shared by Foodmaker (@the_foodmaker) on

Een brunch moet niet gelijk staan met een overdosis aan gluten en koolhydraten. Bij The Foodmaker pakken ze de zaken anders aan. Neem hun fruitige havermout, een bekertje gezond genot dat amandelmelk, yoghurt, honing, havermout, rozijnen, chiazaad, aardbeien, blauwe bessen en amandelen bevat. Al dat lekkers is uiteraard biologisch. Nooit gedacht dat gezond zo lekker kon zijn! En voor de snoepers: hou het stil, maar ze hebben ook biologische chocoladebroodjes.

Als student is het cruciaal om gezond te eten; kwestie van dat loodzware examen. Statistiek probleemloos tackelen? Wij geven je de nodige inspiratie om gezond te eten tijdens de meest stressvolle tijd van het jaar.

3. Ba.Ba. Bagel Bakery

Rah rah ah-ah-ah! Ro mah ro-mah-mah! Gaga oh-la-la! Ba.Ba! Bagel Bakery! Je moet niet langer in New York wonen om de geneugten te kennen van bagels. De broodjes met een gat erin zijn uitstekend voer voor elk ontbijt of elke lunch. Of hetgeen er tussenin zit. Ba.Ba. Bagel Bakery biedt zowel ontbijt- als lunchmixen aan, een combo van verschillende bagels waaraan vier tot zes personen zich tegoed kunnen doen.

Bagels bestellen bij Ba.Ba. Bakery was nog nooit zo gemakkelijk.

4. Hinterland

A post shared by Hinterland (@hinterland) on

Sint-Gillis is zo'n beetje het Brooklyn van Brussel, dus is het niet meer dan logisch dat hipsters er op zoek gaan naar hun dagelijkse portie supervoedsel. Ze kunnen hun snor misschien dippen in een kommetje mocha overnight oats van Hinterland: havermoutvlokken, biologische bananen, cacao puntjes, kokosnootschilfers en de vruchten van de boksdoorn, alias de heilige graal van de gezondheidsfreaks: gojibessen.

Gaat dat zien, gaat dat zien! – bij Hinterland.

5. Cup 28

A post shared by Cup 28° (@cup28.bx) on

Van al dat gepraat over gezond voedsel hebben wij zin gekregen in pannenkoeken. Dat treft: Cup 28 specialiseert zich in Amerikaanse pannenkoeken. Die zijn, net zoals sommige inwoners van dat land, klein en dik. En overheerlijk, vooral met fruit en siroop. De pannenkoeken, niet de inwoners. Cup 28 heeft ook vijf soorten bagels op het menu staan, telkens met een ander land als thema: Brits, Italiaans, Koreaans, Mexicaans en Noors.

Al dat lekkers, en meer, te bestellen bij Cup 28.

Kijk eens op de kalender, lieve lezer. Is het weekend? Zo ja, rep je naar onze bestelpagina op Deliveroo en schiet raak. Zo nee, neem toch maar eens een kijkje. Wij leveren namelijk zeven op zeven.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application