1. Maaltijd-inspiraties
  2. Goed voor jou én de planeet - biologische restaurants in België
Goed voor jou én de planeet - biologische restaurants in België

Goed voor jou én de planeet - biologische restaurants in België

Of je redenen om biologisch te eten nou je eigen gezondheid of de toestand van onze planeet is doet er eigenlijk niet toe. Wat belangrijk is, is dat een groeiend aantal mensen ervoor kiest om zoveel mogelijk biologisch, en zelfs vegetarisch of veganistisch, te eten. Beter voor jezelf, beter voor de aarde. Om aan de vraag te voldoen komen er steeds meer biologische en vegetarische eetgelegenheden op. Als je wilt weten waar je het lekkerste biologische eten van België krijgt, lees dan nu hier verder.

1. Juliette

Compleet vegetarisch en gedeeltelijk veganistisch, voornamelijk biologisch: Juliette is the place to be voor de milieu-bewuste mens. Juliette staat in Antwerpen vooral bekend om de heerlijke quiches en taarten die allen vers in de winkel bereid worden. Dit is niet een plek waar je gaat zitten, maar een plek waar je je lunch of avondeten afhaalt of thuis laat bezorgen.

Kijk hier voor meer vegetarische restaurants in Antwerpen.

2. Plus+

A post shared by PLUS+ (@plus.gent) on

Bij Plus+ gebruiken ze uitsluitend seizoensgebonden, biologische ingrediënten voor hun maaltijden en sappen. Daarnaast vermijden ze standaard het gebruik van tarwe, koemelk of geraffineerde suikers. Geen probleem dus voor mensen met een glutenvrij dieet of koemelk allergie. Ze hebben ook heerlijke raw food desserts om mensen makkelijk kennis te laten met het eten van raw food gerechten, zoals de Raw Bliss Balls. Deze balletjes zijn gemaakt van dadels, amandelen, kokosolie, geraspte kokos en cacao. Een toetje dat je doet watertanden.

3. Le Botaniste

A post shared by @fitjourneysara on

Le Botaniste brengt wereldwijde gerechten bij elkaar op een verantwoorde wijze. De dagverse, biologische producten worden dagelijks omgetoverd tot sushi uit Japan, hummus uit het Midden-Oosten, Tibetaanse rijstgerechten en chili sin carne uit Centraal Amerika. Zij geloven dat gezond, heerlijk en eerlijk eten het medicijn kan zijn voor jezelf en de planeet, en daar hebben ze natuurlijk wel een beetje gelijk in. Daarnaast bieden ze ook een goede selectie van natuurwijnen om het geheel af te maken.

4. De Biologische Bakkerij

De Biologische Bakkerij maakt geweldige belegde broodjes voor het ontbijt of de lunch. De bakkerij werkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Alles wordt hier nog op geheel ambachtelijke wijze bereid. De geuren die hier in je neus waaien zullen je zeker doen watertanden en je wilt ongetwijfeld ieder gebak proberen die ze in de aanbieding hebben. Ze gaan hier van traditionele broodjes kaas tot Seitanbroodjes en heerlijke quiches. Alle producten hebben zo'n volle smaak dat je er geen genoeg van kan krijgen.

5. Organic Foodbar by Biostation

A post shared by Jolien (@jolienrnr) on

De missie van de Organic Foodbar is om lekker, gezond en bio met elkaar te combineren. En daar zijn ze enorm goed in geslaagd! Respect voor de natuur staat hier hoog in het vaandel, een echte verantwoorde keus om te eten dus. Ze hebben een enorm aanbod van belegde broodjes, verse sappen en toetjes. Ook kan je hier eens wat anders proberen dan een frisdrank vol suiker, ze hebben hier namelijk heerlijke biologische en gezonde limonades en lassi's. De pasta die ze hebben wordt 100% in de eigen keuken bereid, van begin tot eind. Een meer smaakvolle room zalm pasta is bijna nergens te krijgen.

6. Lasagna Tiramisu

De naam zegt het al, bij Lasagna Tiramisu krijg je de beste lasagne en tiramisu die in België te vinden zijn. Een groot deel van de ingrediënten hier zijn van biologische afkomst, met name de dierlijke producten zijn biologisch. Hier kan je dus verantwoord uit eten gaan. Het is niet voor niets dat deze tent inmiddels meerdere filialen heeft geopend. Zeker het genieten waard. De verschillende soorten tiramisu moet je allemaal proberen.

Wist je dat je al deze gerechten ook online kan bestellen? Laat Deliveroo het bij je thuis of op het werk afleveren en draag bij aan een betere wereld.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application