1. Maaltijd-inspiraties
  2. Bijzondere gerechten in Brussel die je doen watertanden
Bijzondere gerechten in Brussel die je doen watertanden

Bijzondere gerechten in Brussel die je doen watertanden

Onze hoofdstad Brussel is een mengpot van culturen en mensen. Een van de eerste dingen die mensen met zich meenemen zijn hun eigen culinaire kunsten. Brussel zit dan ook vol met exotische eettentjes waar je als het ware een culinaire wereldreis kan maken. Wat zijn nou de meest bijzondere gerechten die je in Brussel kan bestellen? Kom achter de oneindige mogelijkheden en laat je smaakpapillen genieten van een heus festijn met deze bijzondere gerechten.

1. Niet zomaar Donuts!

Een heerlijke donut als je iets te vieren hebt of gewoon lekker tussendoor bij de koffie. Waar komt dit toch wel ietwat bijzondere gerecht vandaan? Nou, het is een verbastering van de Oer Hollandse oliebol. Dit werd door de kolonisten meegebracht naar de Nieuwe Wereld, wat we nu kennen als de Verenigde Staten van Amerika. Daar werd het recept ietwat aangepast tot de donut ontstond zoals we die nu kennen. Inmiddels zijn er ontelbare variaties op de donut en kan je het zo gek nog niet bedenken. Ook Brussel heeft haar eigen bijzondere donut bakkerij. C O C O Donuts zijn niet zomaar Donuts! Hier maken ze iedere donut een absoluut feest. Prachtig is dat je een doos met 30 minidonuts kan bestellen, mocht je op het werk of waar dan ook ineens iets te vieren hebben. Dan krijg je een heerlijke gevarieerde selectie, met dingen als Oreo donuts, of de extra bijzondere maple syrup en bacon combinatie.

Hier vind je meer Amerikaanse gerechten om online te bestellen

2. Hartige maaltijdpannenkoeken

Iedereen kent wel de heerlijke zoete pannenkoeken. Een beter toetje is er niet. Vers fruit, een bolletje ijs, een berg slagroom, chocoladesaus. Hoe je het ook het liefste wilt, het is altijd een feestje. Maar wist je dat je ook heerlijke, gezonde maaltijdpannenkoeken kan maken? Met een mix van hartige ingrediënten kan je iets bijzonders en gezonds maken. Bij Quartier Gourmand weten ze talloze culinaire creaties in elkaar te zetten. Ga bijvoorbeeld voor een combinatie van gerookte zalm en Emmentaler kaas. Of wil je er een licht Italiaanse swing aan geven, dan is de combinatie van Serrano ham, tomaten, aubergine, courgette en basilicum meer iets voor jou. Voor de vegetariërs onder ons bestaat er ook een heerlijke vegetarische versie met tofu en verschillende verse groenten. Zo zie je maar dat je hiermee talloze kanten uit kan.

Op zoek naar nog meer foodie hotspots in Brussel? Check dit artikel!

3. Shish Tawouk

Shish Tawouk is een gerecht dat oorspronkelijk uit Libanon komt. Als er iets belangrijk is in Libanon, is het gezellig met elkaar eten. Het liefst maken Libanezen dan ook veel verschillende kleine gerechtjes klaar die vrienden en familie allemaal met elkaar delen. Een soort tapas, zeg maar. Shish Tawouk is een enorm belangrijk onderdeel van die tapas. Shish Tawouk bestaat uit een traditioneel gemarineerde kip, bereid als shish kebab en geregen aan een braadspit. Dit is ook wat het woord "shish" in bepaalde Arabische dialecten betekent: braadspit. Tawouk op zijn beurt betekent "kip". Er zijn meer landen in het Midden-Oosten die een vergelijkbaar gerecht aanbieden, maar bijzonder aan de Shish Tawouk uit Libanon is dat het geserveerd wordt met toum (een knoflookpasta), hummus en tabbouleh (traditionele frisse salade). In Brussel kan je een heerlijke echte Libanese Shish Tawouk halen bij restaurant Nour Al Cham.

Lekker aan het watertanden nu? Bestel deze en nog veel meer heerlijke gerechten online via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application