1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het beste ziekenhuisdieet tijdens de griepepidemie
Het beste ziekenhuisdieet tijdens de griepepidemie

Het beste ziekenhuisdieet tijdens de griepepidemie

Het lijkt wel alsof we er momenteel allemaal aan lijden: de griep. De griepepidemie heerst in ons land – en daaromheen ook nog eens. We willen er natuurlijk allemaal zo snel mogelijk weer bovenop zijn. Een goed ziekenhuisdieet kan daar wonderen bij doen, en je kan het zonder zorgen nog een hoop gezonder, lekkerder, makkelijker en fijner maken dan zo'n ziekenhuisdieet. Hier vind je de beste gerechten om te eten tijdens een zware griep.

1. Oma's Kippensoep

Niets is beter tijdens de griep dan oma's heerlijke, stevige kippensoep. Een soep die je vanbinnen weer helemaal warm maakt en lekker makkelijk weg te werken is. Maar wist je dat de helende kracht van kippensoep ook wetenschappelijk bewezen is? In de soep zit een stofje genaamd carnosine. Carnosine helpt ons immuunsysteem te vechten tegen griep en verkoudheid. Het ultieme medicijn tegen een griep is dan ook twee flinke kommen soep per dag. Natuurlijk heb je tijdens de griep niet de kracht dit zelf even te maken, maar Pou-Poule bezorgt de heerlijkste ambachtelijke kippensoep van België gewoon voor aan je deur.

2. Chili Sin Carne

Ben je al toe aan wat stevigers dan een soepje, ga dan eens voor een Chili Sin Carne. Dit vegetarische gerecht kan op veel verschillende manier gemaakt worden, maar een van onze favorieten is de Chili Sin Carne met quinoa. Quinoa is een echte powerfood die je helpt de weerstand te verbeteren en je ongetwijfeld snel een stuk beter laat voelen. EXKi zit overal in België en heeft een van de beste biologische chili's die ze bijna overal in België lekker voor de deur bezorgen.

3. Krachtige Sapjes

A post shared by BE O Versbar (@beo_versbar) on

Als je nog niet toe bent aan vast eten, maar wel echt even een krachtige mix van vitaminen binnen wilt krijgen, is een smoothie of een sapje natuurlijk dé oplossing. Er zijn zoveel combinaties te bedenken. Kijk eens bij de BEO Versbar, bijvoorbeeld. Hier hebben ze verschillende detox sapjes die natuurlijk perfect zijn tijdens de griep. Kies uit de groentenmix of uit de citrus mix. Of wat dacht je van de Opkikker, een mix van appel, gele biet, chiazaad, gember, kurkuma en citroen; de ultieme mix om je een flinke boost te geven tijdens je griep. Ze hebben hier ook verschillende soorten Kombucha, die je ook helpen om je weerstand te verbeteren.

4. Krachtige Salade mix

Krijg al je vitaminen en mineralen binnen met een flinke maaltijdsalade. Ook met een salade kan je ontelbare kanten op, zoveel meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is niet alleen maar en beetje sla, komkommer en tomaat. Denk eens aan de superfoods Acai en quinoa die je er lekker doorheen kan mixen. Salad en Co in Antwerpen biedt een heerlijke originele mix van zowel koude als warme salades. Wat meer traditioneel met mozzarella en zongedroogde tomaten, of wat origineler en krachtiger zoals avocado en gegrilde kip; kies je favoriet.

5. Andere Soepen

A post shared by coupdesoup (@coupdesoup) on

De kippensoep mag dan wel een krachtig middel zijn tegen de griep, als je er eenmaal genoeg van hebt, wil je toch echt even wat anders. Maar wat dacht je van een wortelsoep met kokos en curry? Dat moet toch ook echt een recept zijn waar je van kan genieten en je weerstand mee op kan bouwen. Of een kervelsoep, misschien? De heerlijkste hiervan zijn beschikbaar bij Coup de Soup, waar ze ook fantastische quinoa salades en kikkererwten salades hebben – ook niet verkeerd tijdens de griep.

Natuurlijk wil je niet een potje gaan staan koken tijdens de griep! Gelukkig zijn al deze maaltijden online te bestellen via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application