1. Maaltijd-inspiraties
  2. De heerlijkste romige pasta van Antwerpen
5 restaurants met heerlijke pastagerechten in Antwerpen

De heerlijkste romige pasta van Antwerpen

Pasta, hét powerfood van de wereld, is overal in hoge kwaliteit beschikbaar. Antwerpen kent talloze pastarestaurants van hoge kwaliteit. Maar waar haal je nou de beste, meest romige pasta? Deze vijf Antwerpse pasta restaurants maken de beste pasta die je kan vinden in de stad. Waan je in Italië met deze Italiaanse gerechten zonder de Belgische stad te verlaten.

1. Pasta Plezir

A post shared by Pastaplezir (@pastaplezir) on

Bij Pasta Plezir kan je kiezen uit talloze pastagerechten. Zelfs mensen met een glutenvrij dieet kunnen hier gemakkelijk terecht voor een heerlijke, verse pasta. Voor de lunch worden verse ciabatta broodjes belegd die je in het restaurant kan nuttigen of op kantoor of thuis kan laten bezorgen. Alle pasta hier wordt huisgemaakt en is dan ook extra smaakvol en vers. Het is een van de goedkopere Italiaanse restaurants van Antwerpen en is daarom erg populair onder studenten die graag een bord pasta eten als powerfood.

2. Pasta Hippo Vino

Midden in het historische centrum van Antwerpen vind je Pasta Hippo Vino. Als je dit restaurant binnenstapt heb je gelijk het gevoel een beetje terug in de tijd te reizen. Het geeft een gevoel alsof je een beetje de oudheid binnen stapt. Alle pasta in Hippo Vino wordt in het restaurant vers gemaakt. Ze kunnen een gerecht dan ook geheel aan je wensen aanpassen, van vegetarisch tot glutenvrij, hier is het geen probleem. Ze cateren ook aan grotere groepen, ideaal voor een feest of partij. De wijnkaart is hier trouwens ook absoluut uitstekend.

3. Bavet

Het is niet zonder reden dat Bavet inmiddels meerdere filialen heeft, verspreid over België. Ieder restaurant heeft zijn eigen gezellige, hippe aankleding. Omdat ze hier bang zijn dat je de pasta zo lekker vindt dat je vlekken op je kleding maakt, krijg je er een Bavet bij uitgereikt. Het gaat hier voornamelijk om de gezelligheid en het samenkomen van mensen, wat in de ruimte goed mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast zijn de pasta en de wijnen gewoon ook ontzettend lekker.

4. Del Popolo Pizza

Del Popolo is meer een fastfoodketen dan een indrukwekkend restaurant, maar dat betekent niet dat hun pizza's en pasta's van een mindere kwaliteit zijn. De verse ingrediënten zorgen voor een volle smaaksensatie waar je maar geen genoeg van kan krijgen. Daarnaast proberen ze de ingrediënten zoveel mogelijk lokaal te verkrijgen om wat bij te dragen aan het milieu.

5. Gusto Italiano

Bij restaurant Gusto Italiano heb je echt even een stukje Italië in Antwerpen gevonden. Hier kan je heerlijk urenlang spenderen met je geliefden met een goed gesprek, terwijl je een heerlijke Italiaanse maaltijd nuttigt. Naast het geweldige restaurant heb je hier ook de optie om allerlei Italiaanse lekkernijen aan te schaffen en mee naar huis te nemen. Van de beste Italiaanse wijnen tot heerlijke hapjes om bij de borrel op tafel te zetten.

Heb je honger gekregen van al deze lekkernijen? Geen zorgen, ga naar Deliveroo en onze couriers bezorgen voor al deze restaurants tot voor aan je deur!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application