1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het geheim van de lekkerste pasta
Het Geheim Van De Lekkerste Pasta

Het geheim van de lekkerste pasta

Pasta. Velen van ons kennen dit gerecht slechts uit de pakjes droge pasta van de supermarkt of geheel klaargemaakt door een restaurant. Zelf pasta bereiden is echter al een eeuwenoude Italiaanse traditie, een traditie die daarvoor al duizenden jaren in China bestond. Vanuit China naar Italië ging het heerlijke gerecht als een lopend vuurtje de wereld rond. Pasta is nu dan ook op talloze manieren te bereiden. Niets gaat boven een goed bord echt vers bereide pasta. Begin bij het maken van pastadeeg om zelf je eigen verse pasta te maken. Het is minder moeilijk dan je in eerste instantie denkt. Hoe dat precies in zijn werk gaat lees je hier.

1. De ingrediënten voor het deeg

A post shared by @miss.notwhatchallexpected on

Verse pasta wordt gemaakt van heerlijke verse ingrediënten. Je hebt helemaal niet zoveel nodig voor het maken van pastadeeg. Met bloem, eieren, olijfolie en zout ben je er al. Per 100 gram bloem meng je 1 ei. Strooi wat bloem uit over je werktafel om het deeg daarop goed door te kneden. Dit moet je zeker een kwartier volhouden. Voeg een snufje zout toe voor de smaak en als je deeg wat droog dreigt te worden voeg je een eetlepel olijfolie toe. Nadat je het deeg tot een mooie bol hebt gekneed is het het beste om het een tijdje te laten rusten. Het liefste zelfs een hele nacht. In Antwerpen zijn er verschillende restaurants die zelf hun pasta in de keuken vers klaarmaken. De beste daarvan is zeker restaurant Bavet. Nu al trek in een lekkere, vers gemaakte pasta? Laat allerlei Italiaanse gerechten vers gemaakt voor je deur thuisbezorgen door Deliveroo.

2. Tover het deeg om tot pasta

A post shared by Buzzyfood (@buzzyfood) on

Allereerst is het zaak om het deeg zo dun mogelijk uit te rollen. Bestuif je werkblad met bloem voor je begint, om plakken van het deeg te voorkomen. Het beste kan je het uitrollen van het deeg meerdere malen herhalen om het beste resultaat te krijgen. Vervolgens kan je de pasta in smalle repen snijden om tagliatelli te maken. Of snij ze in vierkantjes en knijp ze in het midden samen, om zo vlindertjespasta te maken. Wil je spaghetti maken, dan kost het wat meer werk en vooral een heleboel oefening. Hierbij wordt het deeg herhaaldelijk uit elkaar getrokken totdat het allerlei kleine sliertjes zijn. Het is alleen nogal een kunst om het dan niet weer aan elkaar te laten klonten. Met behulp van een pastamachine wordt dit werk een stuk makkelijker, of je kan gewoon de heerlijke verse pasta van Pasta Hippo Vino thuis laten bezorgen.

3. De Topping

De topping, de pastasaus, is minstens net zo belangrijk als de pasta. Hiermee kan je, zoals iedereen wel weet, talloze kanten op. Dit kan de pasta maken. Verse ingrediënten van hoge kwaliteit zijn natuurlijk de sleutel tot succes. Volg de traditie en ga voor een simpele Bolognese, met tomatensaus en vlees. Een roomsaus met zalm en spinazie is altijd een succes. Zo zijn er nog talloze andere keuzes. Je kan veel inspiratie opdoen bij de beste pasta restaurants van Antwerpen, waaronder Pasta Plezir en Da Giovanni. Wil je er een heerlijke drie-gangen diner van maken? Hier vind je de meest ultieme inspiratie voor romantische voorgerechten.

Geen zin en tijd om uren in de keuken te kokkerellen voor een verse pasta? Geen zorgen. Deliveroo bezorgt allerlei heerlijke verse pasta's gewoon bij jou voor de deur.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application