1. Maaltijd-inspiraties
  2. Het beste Harry Potter eten - welk Zweinstein huis behoor jij toe?
Het beste Harry Potter eten - welk Zweinstein huis behoor jij toe?

Het beste Harry Potter eten - welk Zweinstein huis behoor jij toe?

Ben jij meer een Draco Malfidus of meer een Harry Potter? Welk Zweinstein huis het beste bij je past, zegt enorm veel over wat voor persoon je bent. Ben je moedig, vriendelijk en braaf, zoals een echte Griffoendor? Of hou je meer van natuur en rust, zoals iemand die in Huffelpuf zou zitten? We wachten allemaal op onze brief van Zweinstein en het moment dat we aan de school mogen beginnen. Maar tot die tijd moeten we het maar doen met zo dicht mogelijk in de buurt komen van onze Zweinstein huizen. Dat kunnen we doen door onze manier van leven, de inrichting van onze kamers, ons gedrag, maar ook ons eten. Dit zijn de beste maaltijden die tot Zweinstein huizen behoren!

1. Huffelpuf

Volgens J. K. Rowling haarzelf correspondeert het Huffelpuf huis met het element aarde. De leraar Kruidenkunde is dan ook het hoofd van Huffelpuf. De Huffelpufs zijn de meest vriendelijke van mensen en zijn de beste vrienden waar je om kan vragen. Ze staan bekend om hun toewijding, geduld en loyaliteit. Aan de andere kan zijn ze ook weer behoorlijk lui. Door hun liefde voor aarde en planten zijn de meeste Huffelpufs vegetarisch. Zet je al deze kwaliteiten op een rij, kan je maar tot een conclusie komen: de Huffelpufs eten het liefst een vegetarische pizza. Makkelijk te delen met grote groepen vrienden en het duurt niet lang om klaar te maken. Daarnaast is het heerlijk en makkelijk om je eigen verbouwde groenten in de pizza te verwerken! Er zijn zoveel heerlijke vegetarische pizza-varianten te creëren, zoals een heerlijke Quattro Fromaggi of traditionele Margherita.

2. Ravenklauw

De studenten van Ravenklauw staan bekend om hun hoge intelligentie, creativiteit en leergierigheid. Ze zijn voornamelijk in de bibliotheek te vinden, gezien studeren een van hun meest populaire bezigheden is. Dit huis correspondeert met het element lucht. De Ravenklauw studenten houden dan ook voornamelijk van gezond powerfood, dat hun hersenen intact houdt en een flinke boost geeft. Zalm bijvoorbeeld zit boordevol gezonde omega-3 vetten, waar je brein geen genoeg van kan krijgen en wat aangetoond heeft alzheimer te verminderen. Of je nou voor een zalmbagel of zalmsushi gaat, beiden krijgen het voor elkaar.

3. Zwadderich

Zwadderich staat er allereerst natuurlijk om bekend om het huis wat de meeste duistere tovenaars produceert. Ze houden er een ietwat ouderwetse levensstijl op na en zijn over het algemeen voorstanders van het "pure bloed". Daarnaast zijn ze ook erg intellectueel aangelegd, en enorm ambitieus. Daarom zou een biefstuk gerecht perfect passen bij Zwadderich. Rood vlees wat het pure bloed representeert, is natuurlijk ook luxe en vrij traditioneel. 

4. Griffoendor

De leden van Griffoendor staan erom bekend dat ze helden zijn, vol moed, mensen die alles over hebben voor hun geliefden en het goede in de wereld. Het element van het huis Griffoendor is vuur. Daarom is het ook alleen maar logisch dat een echte Griffoendor voor iets heerlijks pittigs gaat. Iets in de richting van pittige Mexicaanse taco's? Of een groene curry? Zolang het maar gedurfd is!

Al deze magische gerechten kan je op toverachtige wijze zomaar voor je deur krijgen door middel van Deliveroo! Neem dus snel een kijkje en laat je volgende maaltijd door Deliveroo bezorgen. 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application