1. Maaltijd-inspiraties
  2. Weet jij hoe laat het is? Tijd voor barbecue! Ontdek deze Antwerpse grillrestaurants om duimen en vingers van af te likken
4 Antwerpse BBQ - En Grillrestaurants Om Duimen En Vingers Van Af Te Likken

Weet jij hoe laat het is? Tijd voor barbecue! Ontdek deze Antwerpse grillrestaurants om duimen en vingers van af te likken

Uiteraard doen wij allemaal hard ons best om gecultiveerd over te komen. Maar haal de krablaag weg en onze echte aard komt naar boven: dan zijn we opnieuw de holbewoners die we een geologische seconde nog echt waren. Want we mogen dan gsm's hebben met bluetooth en spraakherkenning, auto's die vanzelf kunnen rijden en we kunnen mensen op de maan zetten, als het erop aan komt doen we niets liever dan grote lappen vlees op een vuur leggen.

Van zodra de eerste zonnestralen de laatste vrieskou wegjagen, stoffen we massaal de tuinstoelen af, halen we de barbecue uit de winterslaap en nodigen we de buren uit voor een gezellig grillfestijn. Wie aan barbecue denkt, denkt automatisch ook aan Homer Simpson die z'n T-bonesteaks en hotdogs royaal bewerkt met olie. Amerika is een van de barbecuelanden bij uitstek. Geen wonder dat je in Antwerpen veel lekker Amerikaans eten kan bestellen.

Wie eerder lui dan moe is of wie zelf barbecueën te veel werk vindt, kan de gegrilde lekkernijen ook gewoon rechtstreeks op z'n bord laten belanden. In Antwerpen bijvoorbeeld op deze plaatsen:

1.Sticky Fingers

Wees maar zeker dat plakkerige vingers het onvermijdelijke gevolg zijn wanneer je Sticky Fingers binnentreedt. Dit restaurant staat bekend om z'n 'low & slow BBQ', waarbij vlees gedurende lange tijd op lage temperaturen wordt gegaard. En of dat lekkere resultaten oplevert! Sticky Fingers gebruikt rum of whisky om z'n burgers en ribbetjes op smaak te brengen, maar wij zijn toch vooral fan van de fantastische gegrilde kipbrochettes. Je kan je daarin vinden? Doe jezelf een plezier en check onze andere aanraders voor kip in Antwerpen.

2.Gollem Beers and Burgers

Wat is er beter dan een vakkundige gegrilde burger? Een vakkundige gegrilde burger én een vakkundig gebrouwen biertje, duh! Bij Gollem Beers and Burgers sla je die twee vliegen in één klap. Combineer je Double Trouble (twee stukken Angus-steak!) of je Blue Dream (met gorgonzolakaas) dus met een Seefbier, Dikke Mathilde of Barbar. Ga je ter plaatse, dan kan je zelfs kiezen uit 30 tap- en 300 flesbieren. En ja, we beseffen dat de Instagrammer van hierboven een thee verkoos boven het edele vocht. Dat is wat ons betreft net het beste bewijs dat de burgers dik in orde zijn en dat niet enkel bierdrinkers aan hun trekken komen bij Gollem.

3.Napo's

Chef Marko is een krak. Hoe hij varkensvlees, kip of kalkoen selecteert, marineert en vervolgens klaarmaakt aan het spit: het is bijna kunst. Om nog maar te zwijgen van zijn gegrilde burgers, kipfilets, lamskoteletten en ribbetjes. Jawel, de barbecue maakt hier overuren. Maar Napo's speelt niet enkel de vleesliefhebbers in de kaarten. Vegetariërs zullen het water in de mond krijgen van een broodje falafel of een groenteratatouille met spiegeleitje.

4.Würst

A post shared by Claudy (@clau_ercilia_vergara) on

Hotdogs, maar niet zoals je die kent. Waar je het doorgaans moet stellen met een muf broodje, een aangebrande worst en een kwak mayonaise, zijn de creaties van Würst heel wat spectaculairder. Wij begonnen spontaan een Mexican wave van de Mexico '86: een baguette met guacamole, Mexicaanse slaatje, Merguez, worst, zure room, jalapeños en nacho's. Jean-Marie Pfaff nog aan toe!

Laat die innerlijke neanderthaler vrij en bestel bij Deliveroo. Yihaa!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application