1. Maaltijd-inspiraties
  2. Belgische klassiekers met een gekke twist - Vegetarisch stoofvlees en stoempdogs
Traditionele Gerechten Met Een Twist - Stoofvlees Maar Dan Anders

Belgische klassiekers met een gekke twist - Vegetarisch stoofvlees en stoempdogs

De Belgische keuken is heel gevarieerd. We combineren graag landelijke gerechten met invloeden uit de Franse keuken. In elk Vlaams gezin staat er regelmatig stoofvlees, mosselen, frieten en balletjes in tomatensaus op tafel. Vullende en eenvoudige gerechten die met verse ingrediënten worden bereid. Wil je graag een Belgische klassieker proeven met een kleine exotische twist? Dan zijn de volgende vijf gerechten absolute aanraders!

1. Pizza met mosselen

A post shared by Parul Jain (@travel_escaper) on

Mosselen met frietjes is een Belgische klassieker die je in vrijwel elke brasserie kan bestellen. De mosselen worden geserveerd in een grote zwarte pot met groenten of witte wijn. En als bijgerecht krijg je frietjes met mayonaise. Kun je niet weerstaan aan verse mosselen, maar wil je het graag eens op een andere manier eten? Wat dacht je dan van mosselen op een pizza? Daar zou je misschien niet meteen aan denken, maar het is zeker de moeite waard. De Pizza Pescatore van Amici Miei wordt rijkelijk belegd met tomaat, zwaardvis én mosselen.

2. Vegetarisch stoofvlees

A post shared by Sharon (@vanbellingensharon) on

Een gerecht dat niet weg te denken is uit de Belgische keuken is stoofvlees. Malse stukjes vlees die traag gegaard worden in een heerlijke saus. Toch hoef je stoofvlees niet per se met vlees te bereiden. Bij Mémé Gusta kun je proeven van vegetarisch stoofvlees met seitan, frieten en gebakken appeltjes. Zo kun je als vegetariër of veganist ook genieten van een echte Belgische klassieker. En het smaakt minstens even lekker als het origineel!

3. Pommes paillasson 

A post shared by W i o l a. (@chillienvioo) on

Goudbruin gebakken frietjes smaken lekker bij vrijwel alles als je het ons vraagt. Maar ook frietjes kun je op een andere manier eten. Pommes paillasson is het Franse woord voor rösti of aardappelpannenkoekjes. Dit zijn geraspte aardappelen die gebakken of gefrituurd worden. Vanbinnen zijn ze nog zacht, maar aan de buitenkant zijn ze lekker krokant, net zoals we onze frietjes graag eten. Bij La Soeur du Patron Auderghem kun je eendenborst met vijgen en pommes paillasson bestellen. Een zeer lekkere combinatie!

4. Spirelli met balletjes en tomatensaus

A post shared by PeRu (@pe__rudi) on

Gehaktballen is het lievelingsgerecht van vele Belgen. Iedereen houdt van balletjes in tomatensaus. Als kind kon je er niet genoeg van krijgen en ook op latere leeftijd is deze klassieker nog steeds een favoriet. Balletjes in tomatensaus worden gegeten met frietjes of puree, maar ook in combinatie met pasta smaakt het overheerlijk. De chefs van Bistro Theo maken de beste balletjes in tomatensaus, maar serveren het met spirelli. Dat moet je zeker ook eens proberen.

5. Stoempdogs

In de winter houden we in België van een stevige stoemp. Dit is puree vermengd met een groente naar keuze. Het is een gerecht dat door vele moeders en grootmoeders wordt klaargemaakt. En het is net dat huiselijke karakter waar wij zo van houden. Als je stoemp al lekker vindt, moet je zeker eens een stoempdog proeven. Dit is een kruising van stoemp en een hotdog. Dat kan niet anders dan lekker zijn! Bij Be My Stoemp kun je stoempdogs bestellen met verschillende ingrediënten.

Traditionele Belgische maaltijden met een speciale toets. Dat is op en top genieten. Al dat lekkers en nog veel meer bestel je eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application