1. Maaltijd-inspiraties
  2. Gek Van De Aziatisch Keuken? Probeer Dan Beslist Deze Vier Lekkere Wokgerechten Eens!
Wok Eten We Vandaag? Wok!

Gek Van De Aziatisch Keuken? Probeer Dan Beslist Deze Vier Lekkere Wokgerechten Eens!

Ziehier een fictief gesprek tussen een West-Vlaming en een Antwerpenaar:

W-V: Wok eten we vandaag?

A: Wok!

W-V: Wok we eten? Wok?

A: Awel, ik zeg het toch: wok!

En zo kunnen zij nog wel een tijdje doorgaan. Maar daarvoor hebben wij geen tijd, want we willen jullie enkele Aziatische topgerechten aanraden. Ben je verlekkerd op Aziatisch eten, dan zal je beslist ook smullen van het lekkers dat uit een wok komt. Of je nu gek bent op rijst dan wel noedels verkiest, de kans is groot dat ze even in een bodempje olie hebben liggen sudderen. Maak kennis met volgende vier overheerlijke wokgerechten. Wok? Wok!

1. Gai See Chow Mein

Wist jij dat het woord 'wok' Chinees is? Het betekent simpelweg 'pan'. In dat opzicht zijn het de Chinezen die het concept wokken – of roerbakken – hebben uitgevonden en het hoeft dan ook niet te verbazen dat zij er nog altijd grootmeesters in zijn. Een van de vermaardste gerechten is Gai See Chow Mein, Chinese noedels met kip. Bij het Antwerpse Orient Kitchen betekent dat meer bepaald noedels met gemarineerde kipfilet en seizoensgroenten, gebakken in een woksausje. 

2. Kai Phad Med Mamuang

Ai, ai, ai! Alweer een naam waarvoor onze tong zich in een driedubbele salto met schroef dient te manoeuvreren. Gelukkig voor die lap vlees in onze mond mag die zich ook weleens tegoed doen aan het gerecht in kwestie: roergebakken kip met cashewnoten, zoals het Antwerpse Aroy die serveert. Aroy is overigens Thais voor 'lekker' en Thailand is logischerwijs ook de thuis van deze Kai Phad Med Mamuang.

De Japanners zijn minder gek van wokken, maar maken minstens even lekker eten. Op deze plekjes kan je de keuken uit het land van de Rijzende Zon in België ontdekken.

3. Nasi goreng

A post shared by Onsah10 (@onsahcabauatan) on

De Indonesiër die langer dan een dag of twee zonder rijst kan, die moet wellicht nog geboren worden. Dat is ook goed nieuws voor ons, want de Smaragd van de Evenaar schonk ons onder andere de traditionele rijsttafel. Ook deze nasi goreng is – tot spijt van wat jouw plaatselijke Chinees je probeert wijs te maken – honderd procent Indonesisch. Rijst, geraspte wortels en kool, pijpajuin, rode pepertjes naar believen en dat alles roergebakken in zoete sojasaus – mmm! Zelfs Barack Obama was verzot op gebakken rijst toen hij als kind enkele jaren in de Indonesische hoofdstad Jakarta woonde. En wat goed genoeg is voor Obama… is dat toch ook voor jou? Probeer het zelf bij Monkey King in Antwerpen.

4. Pad thai

A post shared by Lucy Chang (@lucychang_be) on

Wat nasi goreng voor de Indonesiërs is, dat is pad thai voor de Thai: het meest geliefde kostje van de gewone werkmens, die z'n dagelijkse gebakken noedels meestal van een straatbarak koopt. De voorloper van de pad thai gaat in Thailand al mee van de tijd van het Koninkrijk Ayutthaya, dat bestond tussen 1351 en 1767. En toen de Thai in de Tweede Wereldoorlog leden onder een rijsttekort, riep de overheid op om dan maar meer pad thai te eten. Om maar te zeggen dat dit gerecht Thais culinair erfgoed is. Bij Lucy Chang in Gent kan je die klassieker in al z'n glorie savoureren. Je hebt keuze uit kip of garnalen.

Je merkt het, Azië heeft ongelooflijk veel te bieden op culinair vlak. Deliveroo vergezelt je met veel goesting op je ontdekkingstocht.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application