1. Maaltijd-inspiraties
  2. Agave of vijgen? Deze 5 natuurlijke zoetmakers tillen je gerechten naar een hoger niveau!
5 Natuurlijke Alternatieven Voor Suiker - Agave, Vijgen En Meer

Agave of vijgen? Deze 5 natuurlijke zoetmakers tillen je gerechten naar een hoger niveau!

We weten allemaal dat suiker ongezond is en ons dik maakt. We eten er dus beter niet te veel van. Wil je toch graag zoetstof toevoegen aan een gerecht dan kies je beter voor natuurlijke suikervervangers, zoals ahornsiroop, agave of dadels. Deze voedingsmiddelen geven je gerechten een natuurlijke zoete smaak zonder dat er witte, geraffineerde suiker aan te pas moet komen. Online kun je heel wat lekkere gerechten met natuurlijke suikervervangers bestellen. Hieronder volgt onze top 5.

1. Homemade Lemonade

A post shared by PLUS+ (@plus.gent) on

Een groot glas ijskoude limonade dat is lekker verfrissend, vooral op een zomerse dag. Limonade associëren we meteen met een berg suiker, maar er bestaan ook heel erg lekkere limonades op basis van fruit zonder extra toegevoegde suiker. Wij ontdekten de Homemade Lemonade van Plus+. Een bijzonder lekkere limonade die gemaakt wordt van vlierbloesem, spuitwater, agave, citroen en munt. Alleen maar natuurlijke ingrediënten dus. De agave zorgt voor een natuurlijk zoete smaak en de citroen en munt geven deze limonade een lekkere frisse toets.

2. Salade Makthar

Dadels staan bekend als één van de meest zoete fruitsoorten. Het wordt daarom vaak als zoetmaker gebruikt in allerhande gerechten en baksels. Ook in een salade smaken dadels erg lekker. Wij proefden de Salade Makthar van EXKi. Een salade met bio bulgur van tarwe met Oosterse smaken, dadels en bio hemp falafels. De ingrediënten in deze salade zorgen voor een echt smaakbommetje in je mond. 

3. Salade Mozzarella Vijgen en Honing

A post shared by Annick Room (@roomforstyle) on

Vijgen leunen dicht aan bij dadels. Vijgen zijn namelijk ook zoete vruchten met een plakkerige structuur die gemakkelijk in tal van gerechten verwerkt kunnen worden. Zoals in de Salade Mozzarella Vijgen en Honing van Camogli. Dit is een heerlijke salade met gemengde sla, mozzarella, vijgen en honing. De vijgen en de honing zorgen voor een lekkere zoete smaak en de sla en de mozzarella geven dit gerechtje een frisse draai. De chefs van Camogli maken alles met de hand en kiezen enkel voor de beste en meest verse ingrediënten.

4. Salade Brie, Appel, Honing & Amandelen

A post shared by SOEP+ (@soepplus) on

Ook honing is een heel goed alternatief voor gewone suiker. Honing smaakt lekker zoet en het heeft een heerlijke sticky textuur. Honing is niet alleen lekker bij pannenkoeken of andere desserts. Wij ontdekten een prachtige salade met honing, namelijk de Salade Brie, Appel, Honing & Amandelen van Soepplus. De ingrediënten in dit gerechtje matchen perfect met elkaar. Deze salade is zoet, zuur, romig en crunchy tegelijk!

5. Brownie

Na al die gezonde salades hebben we wel een lekker nagerecht verdient. En wat is er nu beter dan een versgebakken brownie? De Brownie van Emma's Kitchen bevat geen geraffineerde suikers. Bij de bereiding van deze lekkernij wordt esdoornsiroop gebruikt als natuurlijke zoetstof. Daarnaast zitten er nog tal van andere natuurlijke ingrediënten in deze brownie: cacao, zwarte bonen, kokosolie en wijnsteenpoeder. Dat is genieten zonder zorgen!

Zo zie je maar dat er heel wat alternatieven zijn op de gewone witte suiker. Heb je dus zin in wat zoetigheid, maar wil je het toch nog gezond houden? Bestel dan één van deze gerechten op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application