1. Maaltijd-inspiraties
  2. 8 gezonde gerechten voor studenten
8 gezonde gerechten voor studenten

8 gezonde gerechten voor studenten

  • Leestijd: 5 min

De examens zitten er bijna op en de zomer staat voor de deur! Eindelijk! Maar voor de zomer écht kan starten moet je eerst door die vervelende examens geraken. Voldoende slaap, een beetje sport en gezond eten zijn dan ook essentieel tijdens deze periode. Maar wij weten ook wel dat je dan helemaal geen zin hebt om 2 uur in de supermarkt door te brengen en dan nog eens 3 in de keuken. Met een grote afwas als resultaat. Ain't nobody got time for that.

Daarom komen wij je uit de nood helpen met gezonde en lekkere maaltijden! Hier is onze selectie van 8 overheerlijke gerechten om helemaal te knallen tijdens de blok!  

1. Een risotto vol lekkernijen

Deliveroo

Trieste is een risotto gevuld met alles wat je nodig hebt om gezond te eten en om boordevol energie te zitten. Met ingrediënten als spinazie, groene bonen, peultjes en amandelnoten heb je zeker de dosis vitaminen binnen die je nodig hebt! Perfect om op te knabbelen tijdens het blokken.

Komt van: EXKi, Antwerpen and Brussels  

2. Slaatje uit het zuidenDeliveroo

Wanneer je zo hard werkt dat je al dagen het daglicht niet meer gezien hebt is het dringend tijd voor een slaatje gevuld met courgette, zongedroogde tomaten, artisjok, rucola en parmezaan. Het lekkerste dat het Zuiden je te bieden heeft! Je waant je onmiddellijk op een Spaans terrasje!

Komt van: Pitten en Bonen, Antwerpen  

3. Krijg de focus van een sensei

Deliveroo

Er werd ons verteld dat kampioenen in de vechtsport deze zalmballetjes eten om de strijd met hun vijanden aan te gaan. Dit is misschien niet helemaal waar maar het kan niet anders dat een gerecht met spinazie, quinoa en cashewnoten je onverslaanbaar zal doen voelen! Jij  VS studieboeken: 1-0!

Komt van: RAW Salad, Ghent 

4. Net als grootmoeders keuken 

Deliveroo

'Juffrouw Jeanne Dupain' is een wrap gemaakt van gehakt met een uiencompote, rucola, preikiemen, bieslook en andere heerlijke dingen die zo uit je grootmoeders tuin zouden kunnen komen. Klaar voor een boost waardoor je tot middernacht zal kunnen doorwerken?

Komt van: FRENZ Tasty bar, Liège

5. Vis voor je hersenen Deliveroo

Hoeveel keer heeft je moeder niet gezegd dat je van vis eten slimmer wordt? Ze had gelijk! Dit heerlijke Sormiou kabeljauw slaatje geeft je een goed gevoel en maakt je helemaal klaar om de examens aan te gaan. Kabeljauw, bonen en linzen = de perfecte combinatie (lactose en glutenvrij).

Komt van: EXKi, Brussels and Antwerpen 

6. Sterk als geitenkaas

Deliveroo

Neem even pauze, haal eens diep adem en maak een kleine wandeling terwijl je eten onderweg is. Nood maakt een heerlijke salade van geitenkaas, verse spinazie, champignons, walnoten, appels en bieslook. Gebalanceerd en yummy, yes please!

Komt van: Nood- Salad Bar, Brussels

7. Waarom je deze ochtend uit bed bent geraakt   Deliveroo

Homemade, organisch, op plantaardige basis yoghurt met huisgemaakte veganistische granola en een coulis van rode vruchten. Je kan niet beter scoren op de schaal van 'Ik eet gezond tijdens de examens'. Plus, je scoort er ook nog eens een hoop likes mee op Instagram!

Komt van: Carotterie, Antwerpen 

8. Je verdient een lekkere maaltijd, verwen jezelf

Deliveroo

Wees trots op jezelf na een zware studiedag en bestel iets waar je je goed bij voelt en niet schuldig de dag nadien. Zeg nee tegen sugar crushes. Hummus, tabbouleh, groenten, geitenkaas en aubergine. De beste Oosterse specialiteiten verzameld op één bord.

Komt van: Horia, Brussels

Wij zijn hier om je het beste eten te brengen terwijl je studeert of je de nodige kracht te geven vlak voor je examens. Voor meer heerlijke en gezonde gerechten, check Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application