1. Food-trends
  2. Wat is de ideale maaltijd voor je donatie bij Bloedserieus?
Wat is de ideale maaltijd voor je donatie bij Bloedserieus?

Wat is de ideale maaltijd voor je donatie bij Bloedserieus?

Als foodexpert weet Deliveroo als geen ander wat je best eet voor en na een donatie. Leg je eerst een laagje door vettig te eten of blijf je best nuchter? Moet je achteraf net iets zoet eten of toch beter een gezonde snack? Naast wat je net wel en niet moet eten, is ook het tijdstip waarop je eet belangrijk is wanneer je bloed geeft! Als je bloed wilt geven, neem dan zeker onderstaande tips van Deliveroo door.

Gezond dineren, gezond doneren

1/ Bereid je lichaam voor

Je hebt voldoende ijzer nodig voor een goede bloedproductie en herstel na donatie. Het is aangeraden om twee weken op voorhand voldoende voedingsmiddelen te nemen die rijk zijn aan ijzer zoals vis die je kan terugvinden in de Salmon Style of Classic Tuna van Hawaiian Poké Bowl, kip en eieren in de ramen van Takumi Ramen Kitchen en rundvlees zoals de Ellis Classic burger van Ellis Gourmet Burger.

2/Vermijd vetrijke voeding

Wanneer je vettig eten zoals kaas, spek, frietjes, ... eet voor 24 uur voor een bloeddonatie, blijven deze vetten aanwezig in je plasma, wat niet goed is wanneer je bloed geeft. Hierdoor kan het plasma uit je bloed niet gebruikt worden. Echter mag je ook nooit bloed op een nuchtere maag doneren. Deliveroo raadt aan om een dagsoep van Exki, een Avocado Chick bowl van Fitchen of de Salade de Saison van Le Pain Quotidien te bestellen als lichte maaltijd.

3/Drink water en sinaasappelsap

Hou je vochtbalans in evenwicht door voldoende water te drinken voor de donatie. Na afloop drink je best sinaasappelsap voor snel energie te krijgen. Plaats na je bloeddonatie een bestelling bij Jusjus voor de nodige vitamineboost.

4/Geen alcohol

Heb je de avond voor je bloeddonatie een kaas en wijnavond gepland? Beter van niet! Zowel de vetten in de kaas als alcohol laat je best voor (en na) de donatie achterwege.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application