1. Food-trends
  2. Ontmoet de mensen die je eten brengen!
Ontmoet de helden die jouw eten brengen!

Ontmoet de mensen die je eten brengen!

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen dat is het niet, het zijn de geliefde Deliveroo bikers die je in alle straten ziet, elke dag! Naast onze straatbeelden teal kleuren zorgen deze helden (of heroos genaamd!) er voor dat jouw lievelingsmaaltijden op tijd en warm aankomen. Met veel liefde en zorg brengen ze de lekkerste gerechten rond in de stad. Maar wie zijn nu die mensen op de fiets? Leer ze hier beter kennen!

Floor (23)

Deliveroo

Floor werkt al sinds februari als koerier voor Deliveroo. Ze woont in Vorselaar, studeert maatschappelijk werk en zit op kot in Antwerpen. Van de 2.500 actieve koeriers in België is bijna 13% vrouw waar Floor er heel trots eentje van is. Als studente combineert ze fietsen met school, de flexibiliteit was dan ook een groot voordeel bij deze job.

"Meisjes zijn bij ons nog steeds in de minderheid,

maar ik ken er toch een aantal. Ik heb zelf gesolliciteerd dankzij de verhalen van twee vriendinnen die al voor Deliveroo werkten. Als ik een andere vrouw op de fiets spot, zwaai ik, maar dat doe ik eigenlijk ook bij mannelijke bikers. We vormen echt een team. Met een paar collega's ben ik ondertussen goed bevriend. We nemen elkaars shiften over en spreken regelmatig af."

"Als de zon schijnt, heb ik echt de beste job ter wereld.

Dan verzamelen alle bikers op een vaste startplaats, waar we samen chillen, muziek luisteren en zelfs een kaartje leggen tussen de bestellingen door. Zalig! Wanneer het regent of vriest, zijn er gelukkig ook schuilplaatsen, cafés waar we kunnen wachten en iets mogen drinken. Non-alcoholisch welteverstaan (lacht)."

"Mijn conditie is drastisch verbeterd sinds ik deze job heb. Naar de fitness gaan hoeft niet meer! Ik merk ook dat ik veel beter fiets als ik mijn uniform aanheb. Dan voel ik me een echte Peter Sagan (lacht). Puur psychologisch natuurlijk, maar alles gaat vlotter in mijn kostuum."

Misschien heb je Floor al eens gespot in Antwerpen? Zwaai gerust als je ze ziet!

(Read the full interview in Flair)

Sylvain (29) Brussel

Deliveroo

"Zolang mijn benen en hersenen meewerken, zie ik niet in waarom ik iets anders zou doen."

Sylvain Merlo fietst elke week zo'n 350 km door Brussel en in totaal bijna 15.000 km per jaar. Voor een beter idee: beroepsrenners leggen jaarlijks tussen de 15.000 en 30.000 km af, afhankelijk van hun trainings- en wedstrijdprogramma. Sylvain werkt 40 uur en maakt 13 ritten per week voor Deliveroo. Maar hij houdt van de flexibiliteit en de mogelijkheid om zijn eigen uren te kiezen.

'Sport en eten, dat is mijn leven!"

Fietskoerier zijn is voor sommigen meer dan gewoon werk, het is een mentaliteit. Sylvain was vorige zomer in Parijs voor de 24e editie van het wereldkampioenschap fietskoeriers. Een geweldige gelegenheid voor de bijna 600 deelnemers om hun passie met elkaar te delen onder het genot van een heleboel biertjes. Een weekje tussen fietskoeriers uit alle hoeken van de wereld smeedt nauwe banden!

Als je in Brussel hebt besteld is de kans groot dat Sylvain al een van je maaltijden heeft gebracht!

(Lees het volledige interview in Miles Magazine)

Mascha (22), Gent

Deliveroo

Mascha combineert nog enkele andere jobs naast eten leveren.

De koeriers verzamelen op een vaste plek bij het begin van een shift, we hebben ook een stamcafé waar Deliveroo vijftig procent op onze non-alcoholische drankjes betaalt en waar we kunnen schuilen tussen 2 bestellingen bij slecht weer. Ze proberen er een community van te maken."

Wie weet brengt deze powergirl wel je volgende bestelling!

(Lees het volledige interview in Knack)

Bestel hier en wie weet ontvang jij jouw volgende bestelling van een van deze helden! Ook zin om mee te fietsen? Meld je hier aan

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application