1. Food-trends
  2. Deze hippe Brusselse bars verheffen pub food tot culinaire kunst
Pub Food In Brussel: Haute Cuisine Aan De Toog Van Hippe Bars

Deze hippe Brusselse bars verheffen pub food tot culinaire kunst

Toegegeven, in een ver verleden was het enkel aan te raden om eten te bestellen op café wanneer je zin had in een goeie ouderwetse voedselvergiftiging. Bijna vervallen zakjes paprikachips, vettige kant-en-klare hamburgers die de waard maar in de microgolf diende te schuiven, met wat geluk meer dan één soort minuutsoepje: ja, ze stonden toen allen standaard op het menu van elke bruine kroeg.

Maar dat is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kan je als kroegtijger in bars even gastronomisch eten als in poepchique restaurants. Haute cuisine aan de toog, want zelfs op café stellen we ons niet meer tevreden met minder dan het beste. Geloof je ons niet, dan haalt deze lijst je misschien wel uit de middeleeuwen.

1. Piada Bar

A post shared by Piada Bar (@piada_bar) on

Stel: je hebt liever wijn dan bier, verkiest Totti boven Rooney, drinkt nooit cappuccino na 11 uur 's ochtends en zegt nog liever arrivederci tegen alles en iedereen dan dat je je waagt aan iets duivels als uienringen. Mamma mia, je bent een Italofiel! Gelukkig bestaat er een remedie voor elke afwijking en die van jou heet Piada Bar. Deze bar is gespecialiseerd in – duh! – piada's, een plat gebakken broodje uit Emilia-Romagna, gevuld met allerlei lekkers. Noem het gerust het Italiaanse antwoord op de wrap. Weet je niet wat kiezen, ga dan voor de Piada Salsiccia Griliata, met gegrilde paprika's en Parmezaanse kaas. En zoals het een bar betaamd, heeft Piada ook verschillende heerlijke Italiaanse wijnen op de kaart staan. Molto bene! Haal je Vespa van stal en tuf naar de Piada Bar. Of nog beter: blijf gewoon thuis en laat ons het werk doen.

Nog meer broodnodige shots Italiaans in Brussel zijn maar een muisklik van je verwijderd. Verkeerde afslag genomen op de E40 en in Gent terecht gekomen? Geen probleem, we leiden je met plezier richting de beste pizza's napoletana in de Arteveldestad.

2. Scott's Bar

A post shared by Lilly (@alison.brz) on

Onder het genot van een Delta IPA, het vlaggenschip van de lokale craftbeer trots Brussels Beer Project, kunnen fijnproevers hun hartje ophalen aan pizza's, burgers, slaatjes en meer. Ben je een liefhebber van de betere vettige hap, dan kies je best voor de Sticky Jack N'Coke Ribs. Dat zijn ribbetjes die 24 uur langzaam hebben liggen braden op de grill, gemarineerd in een sausje van Jack Daniel's en Coca-Cola. Als je nu nog niet spontaan Born to Be Wild aan het fluiten bent, dan weten we het ook niet meer… Geen zin in tooghangen? Rep je naar Scott's Bar en wij leveren de Sticky Jack N'Coke Ribs aan huis.

3. Le Variétés

Verandering van spijs doet eten. Die scheurkalenderwijsheid dragen ze ook bij Le Variétés hoog in het vaandel. Uit het menu van deze brasserie kan je moeiteloos een best of van de Frans-Belgische keuken samenstellen. Tomate crevette, een verse tartaar met huisgemaakte frieten of een halve kip met appelmoes: wil je ooit een buitenlandse vriend laten kennismaken met oer-Belgische klassiekers, dan troon je hem best hiernaartoe. En jawel, je kan het festijn compleet maken met een dagschotel à la Xavier Waterslaeghers. Le Variétés heeft Maes op het menu staan. Verandering van spijs doet eten? Probeer gerust alle gerechtjes van Le Variétés.

Geen zin om op café te gaan, maar na het lezen van het voorgaande wel zin in deze culinaire pareltjes? De pub naar je toe brengen kunnen we niet, het eten dat ze er serveren gelukkig wel! Ga snel naar Deliveroo voor deze en nog veel meer smakelijke maaltijden.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application